Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Viktorija s trećom sezonom stiže na male ekrane
Na našim se malim ekranima od utorka prikazuje treća sezona povijesne kostimirane serije "Viktorija"

"Viktorija" s trećom sezonom stiže na male ekrane

Kad revolucija pohara Europu, Viktorija će morati razmotriti svoj odnos s narodom dok će Albert biti opsjednut svojim vizionarskim planovima za promjenu društva. Ljubav između Viktorije i princa naći će se na najvećoj kušnji dosad. Može li njihov brak izdržati pritisak zbog ustavne krize, dvorskih skandala i dolaska još djece na svijet? Sklopljene će saveze ugroziti svadljivi ministar vanjskih poslova i neočekivan dolazak Viktorijine polusestre Feodore. Nakon deset godina na prijestolju uloga majke, supruge i kraljice Viktoriji nikad nije bila veći izazov.

Treća sezona povijesne kostimirane serije Viktorija prikazuje se od utorka, 28. veljače, u 21:05 na Trećem programu HRT - HTV 3. 

U prvoje epizodi revolucija se širi Europom te zahvati i Britaniju. Viktoriju, koja je u visokom stupnju trudnoće, šokira neočekivan dolazak polusestre i svrgnutoga kralja Francuske. Čartistički pokret prijeti monarhiji i Viktorija se mora suočiti s činjenicom da njezin narod možda priželjkuje svršetak njezine vladavine. Za to vrijeme Nancy i Francatelli planiraju zajedničku budućnost, a služinčadi se pridruži novi sluga Joseph.

Viktorija i Albert moraju se nositi s lordom Palmerstonom, buntovnim ministrom vanjskih poslova, te lordom Johnom Russellom, nesretnim premijerom. Svjetina pokuša provaliti u palaču pa Viktorija i Albert odluče pobjeći, no Viktorija tada počne rađati. Redatelj epizode je Geoffrey Sax. 

U srijedu 1. ožujka u 21:10 slijedi druga epizoda. Rodivši princezu Louise, Viktorija je preslaba da bi putovala u Osborne House. Kad se pokaže da su čartisti postali nasilan pokret, Viktorija mora zapovijedati vojskom da bi se zaštitila. Svjetina prevrne Sophienu kočiju, no dogodi se nešto neočekivano kad joj Palmerston priskoči u pomoć. Luj Filip uzruja Alberta i mora otići, a Feodora se sukobi sa svojom sestrom. Bertie otkrije da je sljedeći prijestolonasljednik. Abigail otkrije kraljici veliku urotu. Viktorija dopusti čartistima da prezentiraju svoju peticiju i kraljevska obitelj dođe u Osborne, Albertovu veliku kreaciju. Redatelj epizode je Geoffrey Sax.

U svojoj novoj rezidenciji u Osborne Houseu na otoku Wightu, Viktorija i Albert dobiju priliku obrazovati svoju djecu daleko od londonskog meteža. No Viktorija je frustrirana što je daleko od svojeg naroda te pozove Palmerstona i Russella na kraljevsku zabavu kad se Palmerston počne ponašati još provokativnije zbog Kossuthova posjeta Britaniji. Ministar vanjskih poslova uplete se u intrigu s Feodorom kad njegove veze s vojvotkinjom od Monmoutha budu osujećene. Viktorija i Albert nastoje se oporaviti od žučljive rasprave glede Bertiejeva obrazovanja te Viktorijinih prioriteta u ulozi majke i kraljice. Sadržaj je to treće epizode koja je na rasporedu u četvrtak 2. ožujka u 21 sat. Redatelj epizode je Geoffrey Sax.

U epizodi u petak 3. ožujka u 21 sat, kraljevski se par sukobljava dok se Albert natječe za mjesto na Sveučilištu u Cambridgeu te on ostavi Viktoriju da se u Londonu suočava s krizom kolere koja se otima nadzoru. Na ulicama ekscentrični mladi vizionar dr. Snow nastoji proniknuti u misterij te bolesti. Kad kolera počne utjecati na Nancyn i Francatellijev novi poslovni pothvat, Viktorija i Albert budu prisiljeni ostaviti svoje razmirice postrani. Režiju potpisuje Chloë Thomas. 

U seriji glume Jenna Coleman (Viktorija), Tom Hughes (Albert), Kate Fleetwood (Feodora), Laurence Fox (lord Palmerston), John Sessions (lord John Russell), Lily Travers (vojvotkinja Sophie Monmouth), Anna Wilson-Jones (ledi Emma Portman), Jordan Waller (lord Alfred Paget). Autorica je Daisy Goodwin, scenaristi su Daisy Goodwin, Guy Andrews i Ottilie Wilford.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala