Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Obitelj Larkin stiže na naše male ekrane
"Obitelj Larkin" je nova adaptacija klasika "Dražesni pupoljci svibanjski" engleskog pisca H.E. Batesa

Obitelj Larkin stiže na naše male ekrane

Od subote, 25. veljače, na Prvom programu HRT - HTV1 u poslijepodnevnom terminu se prikazuje nova adaptacija klasika The Darling Buds of May engleskog pisca H. E. Batesa koja pripovijeda o pustolovinama simpatičnih skupljača otpada, dojmljive, ekscentrične obitelji Larkin, u idiličnoj ladanjskoj atmosferi Kenta. Hrvatskim gledateljima dobro je poznata ranija adaptacija - Dražesni pupoljci svibanjski, s Davidom Jasonom, Pam Ferris i Catherine Zeta-Jones, u Britaniji premijerno prikazivana od 1991. do 1993. godine. 

Radnja se zbiva 1950-ih i slijedi pustolovine kramara zlatnog srca, tate Larkina i njegove bolje polovice mame Larkin, skupa s njihovo šestoro djece, uključujući prelijepu Mariette (S. Bartlett), dok uživaju u svomu idiličnom, veličanstvenom komadiću raja u Kentu.

Tata i mama Larkin krajnje su odani jedno drugome i svojoj zajednici, a njihov život odiše obiljem, uz puno veselja i glasnoga smijeha. Uvijek je uz njih beskrajan niz preukusnih hranjivih jela, kao i poneki koktel, a obitelj Larkin uvijek spremno i rado s drugima dijeli sve što ima, unatoč činjenici da su ono što imaju katkad stekli neuobičajenim putem! Njihovu srčanost, nažalost, ne dijele uvijek i drugi članovi lokalne zajednice, pogotovo ih ne vole Normani, a selo obiluje tračevima o tati Larkin i njegovoj obitelji. 

Bilo da je riječ o državnim službenicima, snobovskim kućevlasnicima ili agresivnim urbanim građevinarima, obitelj Larkin uvijek zna kako se nositi s prijetnjama njihovom miru. No kad Cedric 'Charley' Charlton (T. Stephen) stigne u selo ispitati njihov porezni status, izgledi za opstanak obitelji Larkin budu ugroženi. Očaran pojavom lijepe Mariette, Charley uskoro saznaje da u selu ima rivala u obličju zgodnoga i misterioznog Toma Fishera (S. Hagan). No Mariette ima planove koji ne uključuju muškarce.

Uz prvosvibanjske svečanosti, utrke strašila i derbije magaraca s Larkinima vam nikada ne može biti dosadno. 

U prvom nastavku koji je na rasporedu u subotu, 25. veljače, u 17:20 na HTV1, u selu se užurbano i uzbuđeno kuju planovi za skorašnju proslavu Prvog svibnja, ali u svijetu obitelji Larkin nije sve spokojno kako bi moglo biti. Mariette želi otići od kuće i vidjeti svijet. Mama i tata su očajni i trude se iz petnih žila nagovoriti je da ostane.

Čak ni dolazak pristaloga Toma Fishera ne donosi željeni efekt. U međuvremenu se tata Larkin trudi spasiti gđicu Pilchester od neminovne prodaje kuće, mamu Larkin razbjesne seoski tračevi, tata Larkin kupi svojoj ženi Rolls Roycea u pokušaju da ispravi stvar, a rhunac zbivanja je dobrotvorna dražba na prvosvibanjskoj proslavi... Međutim, stiže poreznik. Tmurni se oblaci nadviju nad obitelji Larkins... 

U seriji glume Bradley Walsh, Joanna Scanlan, Sabrina Bartlett, Tok Stephen, Davina Coleman, Rosie Coleman, Liam Middleton, Lydia Page, Lola Shepelev, Amelia Bullmore, Peter Davison, Francesca Wilson Waterworth.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala