Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pametan kao vrana, hrabar kao jež
Druga sezona zabavno-poučne emisije o životinjama, autora Roberta Knjaza

Pametan kao vrana, hrabar kao jež

Probudite se iz zimskoga sna, grakćite i ričite od ushićenja jer od utorka, 3. siječnja, u 20:15 na Prvom HRT - HTV 1 stiže nam druga sezona zabavno-poučne emisije o životinjama, autora Roberta Knjaza!

U ovoj ćete sezoni pobliže upoznati vrline i mane devet divljih životinjskih vrsta. Otkrit ćete skaču li jeleni više od Blanke Vlašić, zašto je lisicama značajan broj četrdeset i koliko su inteligentne vrane. Gledat ćete nindža ježeve, vjeverice koje skijaju na vodi, sobovsku olimpijadu te čovjeka koji je živio kao jazavac. Masai nam pričaju o afričkim pčelama ubojicama, Latvijci o selu za kuniće, a posjetili smo i Amerikanca koji košnice s pčelama drži u svome stanu usred Bronxa. 

Sve su se ove životinje duboko usjekle u ljudsku povijest i kulturu. Ježeve smo zavoljeli zbog Ježurke Ježića, a lanad zbog Bambija. Vjeverice nam pošumljavaju šume, a sobovi su neizostavni zimski i božićni simboli. Saznajte što još posuđujemo od njih, što nas mogu naučiti o životu i zašto mnoge od ovih životinja na ljude imaju antistresni učinak. Sve vam to otkrivaju inozemni i domaći stručnjaci, ljubitelji životinja i, naravno, Robert Knjaz koji je "pametan kao vrana i hrabar kao jež". Emisija za sve homo šlapiense, samo na HTV-u. 

1. epizoda: Jež

Priča Ježeva kućica razlog je zbog kojeg mnogi Hrvati lajkaju ježeve. Englezi o ježevim kućicama ne pričaju, oni ih grade. Saznali smo odakle im tolika ljubav prema ovoj životinji bogatog noćnog života. Otkrivamo i sve tajne ježeve bodljikave zurke kao i upute za maženje ježa. Saznajemo zašto je jež jači od zmije, kako se snalazi kao nindža i još mnogo bodljikavih detalja. Epizoda za naježiti se, samo na HTV-u. U napadu, tu dileme nema, jež je oštar k'o Karim Benzema.

Scenarist i redatelj dokumentarne serije je Robert Knjaz, a koscenaristi Marin Periš i Željko Stručić. Snimatelji su direktor fotografije Domagoj Lozina, Tomislav Krnić i Dino Senčar, a montažerke Monika Rakuljić i Nina Velnić. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala