Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


25 filmova kojima se veselimo u 2023.
Sretnu i uspješnu Novu godinu i pregršt dobrih filmova i TV programa želi Vam MojTV!

25 filmova kojima se veselimo u 2023.

Pandemija koronavirusa jenjava, kino dvorane rade punom parom, produkcije su nesmetano u akciji te se očekuje izlazak pregršt novih filmova.

Kao što je već trend proteklih nekoliko godina, 2023. godinu obilježit će mnogobrojni nastavci, pregršt superjunaka i adaptacija igara te tek nekoliko originalnih filmova. Mi smo iz vrlo bogate ponude izdvojili 25 naslova kojima se posebno veselimo.

Koje filmovi vi jedva čekate pogledati ove godine?

Operation Fortune: Ruse de guerre, siječanj 2023.

Super špijun Orson Fortune (Statham) mora pronaći i zaustaviti prodaju nove ubojite tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simmonds (Grant). Nevoljko udružen s ekipom najboljih operativaca na svijetu (Plaza, Elwes, Malone), Fortune i njegova ekipa regrutiraju najveću hollywoodsku filmsku zvijezdu Dannyja Francesca (Hartnett) da im pomogne u njihovoj globalnoj misiji spašavanja svijeta.

A Man Called Otto, siječanj 2023.

Tom Hanks je Otto, udovac koji je mrgud i voli gnjaviti svoje susjede. Ljuti se na ljude čiji psi vrše nuždu po pločniku, izluđuju ga dostavna vozila koja parkiraju posvuda i susjedi koji izlaze rano kako bi vježbali. Svako radosno okupljanje njemu stvara muku i živi poprilično usamljeničkim načinom života. Sve dok se u susjedstvo ne doseli trudna Marison sa svojom obitelji. Ona je odlučna sprijateljiti se s Ottom pod svaku cijenu.

Magic Mike's Last Dance, veljača 2023.

Novi film donosi nam Mikea Lanea (Channing Tatum), koji se vraća na pozornicu nakon duge pauze, nakon što mu propadne drugi poslovni plan te ostane bez novaca i radi kao konobar na Floridi. Odluči još se jednom vratiti svijetu plesa te kreće u London s imućnom članicom visokog društva (Salma Hayek Pinault), koja mu daje ponudu koju ne može odbiti, ali sa skrivenim namjerama. Mike otkrije koje su to njene skrivene namjere, ali se postavlja pitanje može li ih on - i niz drugih plesača koje priprema za pozornicu - to moći izvršiti.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania, veljača 2023.

U filmu, s kojim službeno započinje faza 5 Marvelovog filmskog svijeta, superjunaci i partneri Scott Lang (Paul Rudd) i Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) vraćaju se kako bi nastavili svoje avanture kao Ant-Man i Wasp. Zajedno i s Hopeinim roditeljima Hankom Pymom (Michael Douglas) i Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), obitelj se nađe u istraživanju Quantum Realma, gdje se susreću s neobičnim novim stvorenjima i gdje ih čeka avantura van svih njihovih očekivanja.

Cocaine Bear, veljača 2023.

Film temeljen na istinitom događaju. Radnja filma doslovno prati crnog medvjeda koji kreće u ubilački pohod nakon što je slučajno konzumirao hrpu kokaina. Istina, ubilački pohod nije se stvarno dogodio, već je riječ o nezgodnom tijeku događaja koji su se dogodili u rujnu 1985. godine kad je osuđeni krijumčar droge Andrew Thornton iskrcao torbu s kokainom iznad sjeverne Georgije. Crni medvjed od 175 kilograma tada je pojeo kokain i njime se predozirao, a otkriven je tri mjeseca kasnije pored 40-ak plastičnih posuda s kokainom. Thornton je također umro dok je pokušavao napustiti pretovareni avion te mu se pokvario padobran.

Scream 6, ožujak 2023.

U novom nastavku oni koju si preživjeli Ghosfaceova ubojstva napuštaju Woodsboro iza sebe kako bi započeli iznova u New Yorku. Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding , Jenna Ortega, Hayden Panettiere i Courteney Cox vraćaju se svojim ulogama u nastavku Vrisak 6.

Shazam! Fury of the Gods, ožujak 2023.

Zachary Levi vraća se u ulogu DCU superjunaka u nastavku hita Shazam! iz 2019. godine koji je osvojio gledatelje. Nastavak smješten u DC Universe suočit će Shazama i njegovu obitelj/ekipu protiv Atlasovih kćeri koje su u potrazi za oružjem koje bi moglo uništiti svijet.

John Wick: Chapter 4, ožujak 2023.

John Wick otkriva put kako poraziti High Table. No prije nego zaradi svoju slobodu, Wick se mora suočiti s novim neprijateljem koji ima moćne saveznike diljem zemaljske kugle i silama koje će stare prijatelje pretvoriti u neprijatelje.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, ožujak 2023.

Šarmantni lopov i grupa neočekivanih avanturista kreću na epsku pljačku kako bi pronašli izgubljenu relikviju, ali stvari pođu po zlu kada se nađu u sukobu s krivom ekipom. Ono što im slijedi jest epska avantura u kojoj moraju poraziti ultimativnog neprijatelja.

Next Goal Wins, travanj 2023.

Waititijev pogled na dokumentarni film nova je adaptacija s nogometnom reprezentacijom Američke Samoe koja se pokušava oporaviti od toga da je poznata kao jedna od najslabijih momčadi na svijetu. Film prati momčad u njihovom pokušaju da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo 2014. uz pomoć izbornika Thomasa Rongena, Amerikanca rođenog u Nizozemskoj.

Guardians of the Galaxy Vol. 3, svibanj 2023.

Posljednji nastavak u trilogiji o Čuvarima galaksije Jamesa Gunna. Neke od okosnica radnje su podrijetlo Rocketa Raccoona (Bradley Cooper) i Gamorin (Zoe Saldaña) povratak. Uz pojavljivanje superbića Adama Warlocka (Will Poulter), u filmu nas očekuje još jedan negativac: High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), superinteligentno biće koje je stvorilo Rocketa.

Fast X, svibanj 2023.

Vin Diesel još jednom se vraća u visokoktanskoj akciji u desetom filmu u franšizi "Brzih i žestokih". Uz Diesela u filmu još jednom glume Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Nathalie Emmanuel, Sung Kang i Charlize Theron, a među novim licima su Michael Rooker, Jason Momoa, Daniela Melchior i Brie Larson.

Transformers: Rise of the Beasts, lipanj 2023.

Film Rise of the Beasts izravan je nastavak filma Bumblebee iz 2018. godine. Osim što će pratiti nove događaje u ratu između plemenitih Autobota i podmuklih Decepticona, film će nam predstaviti i nove frakcije u franšizi. Priča novog filma bit će usmjerena na Maximale i Predacone, podvrste glavnih transformerskih vojski koji se mogu pretvoriti u goleme metalne životinje. Dvije će se grupe boriti jedni protiv drugih diljem planeta, a borbe će se odvijati od Brooklyna do Machu Picchua.

Indiana Jones and the Dial of Destiny, lipanj 2023.

Harrison Ford ponovno je Indiana Jones, a u novom nas filmu čeka pregršt klasičnih akcijskih scena koje uključuju jahanje konja, nebrojene udarce, vožnju motocikla, trčanje po vlaku i slično. Phoebe Waller-Bridge pridružuje se Fordu u ključnoj ulozi. Detalji radnje nisu poznati.

Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One, srpanj 2023.

Tom Cruise sedmi se put nalazi u ulozi akcijskog junaka u novom nastavku franšize koja je počela još 1996. godine prvom Nemogućom misijom. Mission: Impossible: Dead Reckoning – Part I prvi je dio završetka dugovječnog serijala u kojem igra CIA agenta Ethana Hunta, a koji u kinima očekujemo u srpnju sljedeće godine, a osmi film godinu iza.

Barbie, srpanj 2023.

Igrani film Grete Gerwig s Margot Robbie u ulozi najpoznatije lutkice za igru. Detalji o radnji i dalje nisu poznati javnosti, a ono što znamo jest da se Barbie i Ken nađu zarobljeni u stvarnom svijetu u kojem će Barbie shvatiti kakve sve izazove da sobom donosi kad si živo ljudsko biće.

Oppenheimer, srpanj 2023.

Cillian Murphy se nalazi u ulozi naslovnog znanstvenika u Nolanovom filmu, koji se temelji na Pulitzerom nagrađenoj knjizi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, koju potpisuju Kai Bird i Martin J. Sherwin, a koja istražuje sukob i politiku oko stvaranja nuklearne borbe i čovjeka koji se nalazi u središtu cijele priče.

The Marvels, srpanj 2023.

The Marvels je prvotno bio zamišljen kao nastavak film Kapetanica Marvel, ali je u pripremama postao zajednički film u kojem ćemo gledati Brie Larson kao Carol Danvers aka Kapetanica Marvel, Teyonah Parris kao Monicu Rambeau, Iman Vellani kao Kamalu Khan aka Ms. Marvel, a gledat ćemo i Samuela L. Jacksona kao Nicka Furyja. Film je izravno povezan s televizijskom serijom Ms. Marvel.

Gran Turismo, kolovoz 2023.

Redateljsku palicu filmske adaptacije popularnih video igara drži Neill Blomkamp, a radnja filma bazirat će se na istinitoj priči o igraču video igara koji je zahvaljujući svojim igračkim sposobnostima dobio mogućnost postati profesionalni vozač trkaćih automobila.

The Expendables 4, rujan 2023.

Iako se pričalo da je odlučio kako više neće snimati daljnje Plaćenike Sylvester Stallone ipak se vraća i u četvrtom filmu. Jason Statham, Dolph Lundgren i Randy Couture, koji su se također pojavili u prva tri filma, reprizirat će svoje uloge i u četvrtom. Njima će se pridružiti Tony Jaa, Megan Fox i Curtis "50 Cent" Jackson.

Saw 10, listopad 2023.

Tobin Bell reprizira svoju kultnu ulogu i u desetom filmu ove franšize. Ovo će biti deveti film u kojem se Bell u nekom obliku nalazi u Slagalici strave, a jedini u kojem nije sudjelovao bio je posljednji, Spirala straha: Novo poglavlje Slagalice strave. Bell je dio franšize od samog starta, početkom 2000.-ih. On glumi kultnog ubojicu Jigsawa, čije metode uključuju stavljanje žrtava u kompleksne, zastrašujuće i često ubojite zamke kako bi ih naučio nekakvu lekciju. Tako da tehnički on nikada nije direktno taj koji ubija, ali je svakako za te smrti zaslužan. Iako je Kramer umro u samim počecima franšize, Bell se i dalje pojavljivao u daljnjim filmovima. Kroz prisjećanja i glasovne snimke, filmovi su održali Kramera i njegovu ubojitu ostavštinu na životu.

Dune: Part Two, studeni 2023.

U prvom filmu smo pratili kuću Atreides, koja kao poklon od Cara dobiva rudarenje začina na pješčanom planetu Arrakis. Taj dar je zapravo skriveno prokletstvo jer se Car boji kako bi Atreides mogao odlučiti preuzeti njegov tron. Zato se Car uroti s prethodnim vlasnicima Arrakisa, kućom Harkonnen, da unište Atreidese. U nastavku ćemo vidjeti i više od kuće Harkonnen kada Paul Atreides (Timothée Chalamet) započne međugalaktičku revoluciju i sam izazove Cara.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, studeni 2023.

Film nam donosi priču o Snowu, nemilosrdnom vladaru Panema, kojeg je u originalnim filmovima glumio Donald Sutherland. U ovom je filmu on mlađahan student koji se tek nalazi na početku svoje karijere, a već je rastrgan između ljubavi prema nježnoj Lucy Gray i odanosti prema zloj dr. Gaul.

Wonka, prosinac 2023.

Timothée Chalamet postaje Willy Wonka, a iako se detalji o radnji još drže u tajnosti, poznato je kako će nam prequel prikazati kako je Willy Wonka postao poznati proizvođač čokolade. Naslov se vodi i kao mjuzikl, a potvrđeno je da će Chalamet pjevati i plesati u filmu.

Gremlins 3, prosinac 2023.

Originalni film izašao je 1984. godine, s nastavkom šest godina kasnije. Ove godine stiže i drugi nastavak o preslatkim Gremlinima koji su divni, ali uz određena pravila. Ne smiju se smočiti, biti na jakom svjetlu i jesti iza ponoći.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala