Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Problemi za Black Adam
Film je zaradio samo 387 milijuna dolara diljem svijeta čime je i dalje na gubitku

Problemi za "Black Adam"

Foto: YouTube

Projekt života Dwaynea Johnsona, film Black Adam, ima malih problema s box officeom.

U ukupno sedam tjedana koliko igra u kinima, Black Adam zaradio je samo 387 milijuna dolara diljem svijeta – iako zarada nije mala s obzirom na situaciju u još uvijek aktualnoj pandemiji kad se svaki naslov bori za ikakvu zaradu, riječ je o filmu koji je koštao iznimno mnogo i obećavao promjenu hijerarhije u DC svijetu Warner Bros.-a.

Zabavna avantura snimljena prema istoimenom stripu o antijunaka koštala je 195 milijuna dolara samo za produkciju, planirana je više od 10 godina, a u navedeni budžet nije uračunat silni marketing koji smo mjesecima gledali (navodno je riječ o najmanje 100 milijuna dolara). Zbog svega navedenog računalo se na zaradu od barem 600 milijuna dolara da bi film bio na nuli, a tek sve nakon toga smatralo bi se profitom. S obzirom na to da je još uvijek na zaradi manjoj od 400 milijuna diljem svijeta i da treba računati da vlasnici kina zadržavaju skoro pola od te cifre – to znači stvarno nikakvu zaradu za ovaj blockbuster.

Iako je film godinama bio u razradi i planu, DC mu je dao zeleno svjetlo tek 2019. godine kad su se nadali velikom financijskom uspjehu potaknutom i time što je glavna uloga povjerena jednoj od najvećih zvijezda današnjice, The Rocku. Trenutno se čini kako će se Black Adam svojim (ne)uspjehom pridružiti drugim naslovima koji su obećavali puno, a zaradili vrlo malo kao što su Disneyev animirani Čudesan svijet, Pixarov Svjetlosni, humorna drama Davida O. Russella Amsterdam s hrpom poznatih imena te Lionsgateov propali film katastrofe Moonfall.

Black Adam u hrvatskim kinima igra od 20. listopada i imao je odličnu gledanost, a tijekom siječnja bi se trebao naći i na streamingu HBO Max.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala