Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan vikend za Black Panther 2, loš start za Disneyev Čudesan svijet
Sukladno nagađanjima, nova animirana avantura nije postigla gledanost kakvu su u studiju očekivali

Odličan vikend za "Black Panther 2", loš start za Disneyev "Čudesan svijet"

Foto: YouTube

Produženi vikend u Americi zbog njihovog Dana zahvalnosti bio je odličan za Black Panther: Wakanda zauvijek studija Marvel i Disney, dok je istovremeno animirana avantura potonjeg studija Čudesan svijet dosta loše prošla.

Film Black Panther: Wakanda zauvijek u samo dva tjedna prikazivanja već je zaradio 367,7 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još preko 300 milijuna u ostatku svijeta, što znači ukupnu zaradu od odličnih 675,6 milijuna dolara! Uspjeh nastavka dolazi s tužnim tonom zbog prerane smrti glavne zvijezde originalnog Black Panthera Chadwicka Bosemana, no filmaši su uspjeli postići da nastavak oda počast prerano preminulom glumcu te je film i zbog toga dobio razne pohvale.

Black Panther: Wakanda zauvijek u hrvatska kina stigao je 10. studenog, a glavne uloge imaju Martin Freeman, Angela Bassett, Tenoch Huerta, Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne i Michaela Coel. Radnja nastavka vraća nas u Wakandu gdje se pojavljuje nova prijetnja skrivene podmorske nacije Talokan.

I dok Marvel i Disney mogu biti jako zadovoljni uspjehom za Black Panther 2, tu je Disneyev animirani koji je podbacio. Animirana avantura Čudesan svijet o obitelji legendarnih istraživača dobila je nešto lošije ocjene kritičara i nije imala neku gledanost na testnim prikazivanjima što je ispao dobar pokazatelj. U svom prvom (produženom) vikendu u Sjevernoj Americi zarada iznosi samo 18,6 milijuna dolara (u Disneyu su se nadali zaradi između 30 i 40 milijuna), a u ostatku svijeta zaradio je samo 9 milijuna s 43 međunarodnih tržišta.

Za usporedbu, prošle je godine tijekom također prazničnog vikenda Dana zahvalnosti Disneyev Encanto imao puno veći uspjeh: 43,3 milijuna dolara u Sjevernoj Americi unatoč tome što su na snazi još uvijek bile restrikcije zbog pandemije koronavirusa. Prije pandemije apsolutni rekorder za vikend Dana zahvalnosti jest Snježno kraljevstvo 2 sa 123 milijuna dolara na tamošnjem tržištu.

Čudesan svijet od 24. studenog igra i u našim kinima, a u domaćoj sinkronizaciji glasove su posudili Klara Fiolić, Ana Begić Tahiri, Franjo Dijak, Filip Šovagović, Tin Medvešek, Iva Mihalić, Dino Jelušić i Dario Marčac.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala