Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Joanna Lumley u pustolovini na Putu svile
Na putovanju dugom tisuću milja od Venecije do kineskih granica Joanna Lumley slijedi put nekadašnjih trgovaca

Joanna Lumley u pustolovini na Putu svile

Joanna Lumley prati Put svile od Crnog mora do Kaspijskog jezera, kroz postsovjetske zemlje Gruziju i Azerbajdžan, koje se ubrzano mijenjaju.

Opasna mreža putova koja je doživjela procvat između 200. godine prije Krista i srednjeg vijeka, Put svile, bila je duga 16.000 km, i spajala je Istok i Zapad. Vijugava superprometnica značajno je promijenila svijet. Druga epizoda dokumentarne serije Joanna Lumley u pustolovini na putu svile prikazuje se u ponedjeljak 28. studenoga u 20:15 na Prvom HRT - HTV 1.

Joanna putovanje počinje u sve popularnijem obalnom gradu Batumiju, a nastavlja ga kroz veličanstvene, snijegom prekrivene vrhove Kavkaza, sve do Tbilisija, romantičnog glavnog grada Gruzije. Upoznaje plesače i modele te saznaje kako se taj narod pun duha promijenio od mračnih dana sovjetskog raspada. Istočno odavde, u Kakhetiju, vino se proizvodi već 8000 godina. Joanna kuša lokalno vino i prvi put se susreće s dudovim svilcima.

S druge strane granice, u Azerbajdžanu, Joannu zadivljuju zidne slike u palači iz 18. stoljeća i u jednom od najstarijih sela u zemlji saznaje za 2.000 godina staro umijeće izrade kelagayija, tradicijskog svilenog šala. Njezino krajnje odredište nevjerojatni je grad Baku, koji je zbog blistave panorame i ambiciozne nove arhitekture prozvan Dubaijem Kavkaza.

Joanna odsjeda u kraljevskom apartmanu hotela Fairmont na vrhu poznatih Plamenih tornjeva u kojem noćenje stoji 7.000 dolara, odvažuje se na bizaran tradicijski obred i prevladava svoj strah od visina hodajući po krovu posljednjeg arhitektonskog čuda u Bakuu, kompleksa na obali Kaspijskog mora vrijednog 300 milijuna dolara.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala