Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disneyeva nova animirana avantura Čudesan svijet ima slabe prve rezultate gledanosti
Zarada iznosi samo 800 tisuća dolara u testnom prikazivanju

Disneyeva nova animirana avantura "Čudesan svijet" ima slabe prve rezultate gledanosti

Foto: YouTube

Disneyeva nova animirana avantura Čudesan svijet (Strange World) o obitelji legendarnih istraživača ima malih problema kod pronalaska publike.

Unatoč odličnim kritikama, zarada na testnim prikazivanjima u utorak iznosi samo 800 tisuća dolara što znači da su inicijalne Disneyeve projekcije o 30 do 40 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja (u SAD-u slijedi petodnevni vikend zbog Dana zahvalnosti) ipak previše optimistične. Za usporedbu, prošle godine oko tog praznika također Disneyev Encanto ostvario je zaradu od 1,5 milijun dolara u testnom prikazivanju te je u prvom produženom vikendu zaradio odličnih 40,3 milijuna dolara u Sjevernoj Americi.

Ove brojke loša su vijest za Čudesan svijet jer je Disney za animirani film imao priličan budžet, čak 180 milijuna dolara. Animirani filmovi općenito u vrijeme nakon pandemije nemaju uspjeh kao nekada pa su tako i Encanto i Svjetlosni ostvarili solidan uspjeh, jedino se izdvajaju Malci 2: Kako je Gru postao Gru studija Illumination i Universal koji su diljem svijeta zaradili odličnih 937,8 milijuna dolara.

Čudesan svijet ima i žestoku konkurenciju u kinima: tu su Marvelov Black Panther: Wakanda zauvijek, Sonyjev biografski ratni film Devotion i Spielbergovi Fabelmanovi. Glasove su u originalu posudili Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Jaboukie Young-White, Gabrielle Union i Lucy Liu. Režiju potpisuju Don Hall i Qui Nguyen koji je i napisao scenarij.

Čudesan svijet od jučer, 24. studenog, igra i u hrvatskim kinima u redovitoj distribuciji, a glasove su u domaćoj sinkronizaciji posudili Klara Fiolić, Ana Begić Tahiri, Franjo Dijak, Filip Šovagović, Tin Medvešek, Iva Mihalić, Dino Jelušić i Dario Marčac.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala