Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Steven Spielberg će dobiti počasnog Zlatnog medvjeda na Berlinaleu
Filmašu će biti odana počast na Festivalu na kojem će biti prikazan i njegov najnoviji film, drama "Fabelmanovi"

Steven Spielberg će dobiti počasnog Zlatnog medvjeda na Berlinaleu

Foto: Depositphotos

Steven Spielberg bit će dočekan poput junaka na 73. Berlinskom filmskom festivalu iliti Berlinaleu koji se održava u veljači sljedeće godine.

Nagrađivanom filmašu bit će odana najveća počast na tom Festivalu te će mu biti uručen počasni Zlatni medvjed za životno djelo. U čast svega toga na Berlinaleu će biti prikazana drama Fabelmanovi, Spielbergov najnoviji film koji je za njega vrlo osobne prirode.

„Steven Spielberg svojom nevjerojatnom karijerom ne samo da je očarao generacije gledatelja diljem svijeta, već je dao sasvim novo značenje kinu kao tvornici snova. … Njegovi filmovi uvijek nas vode na jednu sasvim novu razinu gdje veliko platno postaje velika površina za ispunjenje svih naših emocija. Ako Berlinale 2023. predstavlja novi početak, nema boljeg početka od onoga koji nudi Spielbergovo životno djelo“, objasnio je odluku redateljski duo Berlinalea Mariette Rissenbeek i Carlo Chatrian.

Paul Dano, Michelle Williams, Mateo Zoryna Francis-DeFord, Gabriel LaBelle, Seth Rogen, Steven Spielberg i Chloe East na završnoj večeri AFI Festa na kojem je bila posebna projekcija filma Fabelmanovi

Spielberg u svojoj bogatoj karijeri broji više od 100 filmskih i televizijskih naslova, od 19 nominacija za prestižnu nagradu Oscar osvojio je njih tri (Spašavanje vojnika Ryana, Schindlerova lista, Nagrada Irving G. Thalberg Memorial), nebrojeno Zlatnih globusa i Emmyja te raznih međunarodnih priznanja.

73. Berlinski filmski festival održat će se od 16. do 26. veljače 2023. godine, a nešto kasnije će biti poznat točan raspored prikazivanja filmova i dodjela počasti.

Dramu Fabelmanovi od danas, 24. studenog, možete pogledati u hrvatskim kinima. U glavnim ulogama su Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen i Gabriel LaBelle, a film donosi intimni pogled u Spielbergovo djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da se uroni u svijet filmova.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala