Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nola - Iznad oblaka
Veseli spot koji savršeno odgovara glazbenom izrazu benda i aktualnom hitu

Nola - "Iznad oblaka"

Album -
Izdavač Menart
Autor spota Matija Ferlin
Trajanje 3'44’’
Ocjena 4/5



Prije 15 godina prvi je spot za grupu Nola snimio tada mladi student dizajna Mauricio Ferlin koji se kasnio proslavio mnogobrojnim artističkim spotovima za domaće izvođače kao što su Urban, Gustafi, Gibonni, Jinxi, Pipsi itd. Dakle, 15 godina kasnije, kada se pulska grupa Nola odlučila vratiti na scenu, snimanje spota povjerili su Mauricijevom bratu Matiji Lavu Ferlinu kojem je ovo prvi spot. Valja svakako spomenuti da je Matija završio The School for New Dance Development u Amsterdamu, te da živi uglavnom na relaciji Pula Toronro Ljubljana, kao i da iza sebe ima nekoliko kratkih filmova, kazališnih predstava i preformansa a ove godine predstavlja Hrvatsku na 14. Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.

Aktualni, povratnički singl Nole "Iznad oblaka" nadasve je šarmantna i lepršava  pjesma kakve su na samom početku karijere pratile Nolu. To je očito shvatio i Matija koji je snimio i spot koji savršeno odgovara glazbenom izrazu benda i aktualnom hitu. Dobra ideja, veselo, poletno i neopterećeno uz prikladno sudjelovanje glumice Dijane Vidušin koja pjeva (otvara usta) pjesmu umjesto pjevačice grupe plešući ispred panoa sa nacrtanim oblacima na nebu kojeg nose dvojica po pulskim ulicama i trgovima. Da nema nikakve filozofije niti skrivenih motiva potvrdio je i sam Ferlin riječima: "Nadam se da smo zajedno s genijalnom ekipom glumaca, plesača, statista i ponekih turista uspjeli zbuniti, uzbuditi, nasmijati i dirnuti publiku na jedan pomaknut način. 'Iznad Oblaka' je spot koji ne traži obrazloženje i objašnjenje već nadam se privlači šarmom i ležernošću neopterećne glumačke izvedbe, jednostavne montaže i iskrenog jezika same pjesme."


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala