Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zmajeva kuća: brutalno finale i početak Plesa zmajeva
Pogledajte službeni video o zadnjoj epizodi u kojem govore showrunner Miguel Sapochnik, redatelj Greg Yaitanes i zvijezde serije

"Zmajeva kuća": brutalno finale i početak Plesa zmajeva

Foto: YouTube

Finalna, deseta epizoda prve sezone Zmajeve kuće i službeno je prikazana na HBO kanalu i streamingu, a reakcije ne prestaju stizati.

Deseta epizoda prije nekoliko dana neplanirano je (i nelegalno) završila na internetu pa su je neki pogledali ranije od predviđenog, ali službena premijera u ponedjeljak ujutro i kasnije tijekom dana svejedno je imala izvrsnu gledanost.

SLIJEDE SPOILERI!

Završetak prve sezone je kulminacija svih događaja iz sezone i službeni početak Plesa zmajeva iliti građanskog rata Targaryena. Iako je svaka epizoda donijela barem jednu šokantnu scenu, ova posljednja imala ih je više: ističu se krvari (tragični) porod Rhaenyre Targaryen (Emma D'Arcy), dolazak Otta Hightowera (Rhys Ifans) u Dragonstone, nasilje Daemona Targaryena (Matt Smith) prema Rhaenyri te sukob Aemonda Targaryena (Ewan Mitchell) i Lukea Velaryona (Elliot Grihault) i njihovih zmajeva.

Scena Rhaenyrinog poroda paralela je s prvom epizodom i tragičnom smrti njezine majke, kraljice Aemme Arryn (Sian Brooke). Možda jedina pozitivna scena u finalu jest povratak Corlysa Velaryona (Steve Toussaint) nakon godina izbivanja u sukobima i njegovo ujedinjenje sa suprugom Rhaenys Targaryen (Eve Best) te zajednička odluka da će stati uz Rhaenyru.

Jedan od kreatora serije Zmajeva kuća i izvršni producent Ryan Condal u intervjuu za Variety otkrio je kako će druga sezona sa snimanjem krenuti početkom 2023. godine, ali da još nije sigurno kad će stići na male ekrane. Condal je rekao i kako su neke scene promijenili naspram Martinove knjige jer vjeruju da su podložne interpretaciji, a otkrio je i s kojim se zmajem Daemon nalazi u finalu sezone: riječ je o Vermithoru, nekadašnjem zmaju kralja Jaehaerysa.

U narednim sezonama radnja će se premjestiti i na druge gradove u Westerosu, baš kao što se u originalnoj seriji Igra prijestolja sa svakom sezonom radnja širila. Druga sezona bit će i veći zalogaj za Condala jer je ostao jedini showrunner: Miguel Sapochnik, s kojim je osmislio seriju, napustio je tu poziciju.

Zmajeva kuća premijerno je prikazana jučer na HBO kanalu u jutarnjem terminu u 3 sata te kasnije u 20 sati, a sve epizode mogu se pogledati i na streamingu HBO Max. U nastavku pogledajte službeni video o finalu sezonu u kojoj govore Sapochnik, redatelj Greg Yaitanes i razne glumačke zvijezde serije.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala