Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zadnji film iz franšize Noć vještica opet dominira američkim kinima
Najnoviji nastavak "Noć vještica: Kraj" imao je nešto slabiji (početni) uspjeh u ostatku svijeta

Zadnji film iz franšize "Noć vještica" opet dominira američkim kinima

Foto: YouTube

Novi posljednji film u novoj trilogiji Noć vještica još je jednom pokazao kako interes za ovim horor serijalom još postoji.

Noć vještica: Kraj (Halloween Ends) proteklog je vikenda startao u kinima diljem svijeta, a samo u Sjevernoj Americi zaradio je preko 41 milijun dolara. Iako je navedena zarada ipak manja od očekivane, jer su projekcije bile između 50 i 55 milijuna dolara, početna zarada u kinima jest odlična s obzirom na to da je istovremeno film izišao i na streaming servisu Peacock. NBCUniversal navodi kako je ovo Peacockova najgledanija serija ili film ikada u periodu od dva dana. U ostatku svijeta film se nije baš toliko proslavio: zaradio je oko 17 milijuna dolara na 77 tržišta.

Noć vještica: Kraj uistinu koštao je studije Universal i Blumhouse 33 milijuna dolara samo za produkciju, bez troškova marketinga, a potajna nada bila jest da će početna zarada biti veća od prethodnika: Noć vještica ubija prošle je godine u Sjevernoj Americi u prvom vikendu zaradio 49 milijuna dolara te je također istog dana bio dostupan na Peacocku. Iako, Noć vještica: Kraj imao je i dobru konkurenciju jer je nedavno u kina stigao također horor Smiješak koji je postao neočekivani hit te je u samo tri tjedna prikazivanja zaradio 137 milijuna dolara diljem svijeta s budžetom od samo 17 milijuna dolara.

Radnja Noć vještica: Kraj se nastavlja četiri godine nakon prethodnog filma te nalazimo Laurie (Jamie Lee Curtis) koja živi s unukom Allyson (Andi Matichak) i nastoji završiti svoje memoare. No, val nasilja i terora prisilit će Laurie da se (opet) posljednji put suoči s krvoločnim Michaelom Myersom. David Gordon Green režirao je film te napisao scenarij s Chrisom Bernierom, a svoje uloge iz prethodnih filmova ponavljaju James Jude Courtney, Will Patton i Kyle Richards.

Noć vještica: Kraj od 13. listopada igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala