Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Horor Smiješak i dalje osvaja gledatelje, loš start za Amsterdam i Lil, Lil, krokodil
Film Davida O. Russella s vrhunskim glumcima nije ostvario neki uspjeh, kao ni ekranizacija popularne dječje knjige

Horor "Smiješak" i dalje osvaja gledatelje, loš start za "Amsterdam" i "Lil, Lil, krokodil"

Foto: YouTube

U američka kina protekli vikend stigla su dva velika nova naslova od kojih niti jedan nije ostvario očekivanu gledanost.

Nova humorna drama Davida O. Russella Amsterdam koju čini vrhunska glumačka ekipa (Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek, Robert De Niro) svoj je prvi vikend prikazivanja zaradila samo 6,5 milijuna dolara u malo više od 3000 kina u Sjevernoj Americi. Zarada je zaista mizerna za takav naslov, a valja podsjetiti kako je samo budžet iznosio 80 milijuna za produkciju, ne računajući marketing.

Amsterdam bi tako mogao biti najveći ovogodišnji promašaj, a niti kritika mu nije nimalo naklonjena. Radnja prati priču koja s fikcijom isprepliće povijesne činjenice jedne od najšokantnijih tajnih zavjera u povijesti SAD-a. Kako će se film svidjeti hrvatskoj publici saznat ćemo 13. listopada kad premijerno stiže u naša kina.

U američka kina također je stigao obiteljski film Lil, Lil, krokodil napravljen prema popularnoj dječjoj knjizi Bernarda Wabera iz 1965. godine o zabavljaču Hectoru (Javier Bardem) koji traži nešto neobično i čarobno za svoje nastupe te to pronalazi u malenom krokodilu koji pjeva (glas posudio popularni Shawn Mendes).

Lil, Lil, krokodil zaradio je 11,5 milijuna dolara u 4350 kina u Sjevernoj Americi što je također puno manje, nego što su u Sonyju očekivali, ali barem sa sobom nosi nešto manji budžet od 50 milijuna dolara. Igrano-animirani film kod nas će biti sinkroniziran na hrvatski jezik i kod nas još nema definiran datum premijere, osim da se očekuje uskoro, vjerojatno u prosincu.

Neočekivano visoku gledanost (i dalje) ima horor Smiješak koji se drugi vikend prikazivanja čvrsto drži na prvom mjestu gledanosti u kinima diljem svijeta. Paramountov film sa Sosie Bacon u glavnoj ulozi snimljen je sa samo 17 milijuna dolara i bio je namijenjen streamingu, ali ipak se našao u kinima u kojima je dosad zaradio 49,8 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još 40 milijuna dolara u ostatku svijeta.

Smiješak je samo još jedan u nizu ovogodišnjih uspješnica za studio Paramount: odličnu gledanost, ocjene i zaradu također imaju Top Gun: Maverick, Izgubljeni grad, Vrisak i Sonic: Super jež 2. Smiješak u hrvatskim kinima igra od 29. rujna.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala