Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova dramska serija Grantchester premijerno na programu Epic Drama
Uzbudljiva i šarmantna dramska serija smještena u Britaniju 1950-ih godina

Nova dramska serija "Grantchester" premijerno na programu Epic Drama

Ovog listopada, dok su dani sve kraći, a temperature sve niže, gledatelji programa Epic Drama mogu se zagrijati uz novu dramsku seriju Grantchester. U glavnim su ulogama James Norton (Dolina sreće, Smrt stiže u Pemberley) i Robson Green (Reckless, Struna u krvi), a radnja serije smještena je u 1953. godinu i predivnu englesku grofoviju Cambridgeshire.

Serija je snimljena u stvarnom engleskom seocetu Grantchesteru. Adaptirana po romanu Sidney Chambers and the Shadow of Death Jamesa Runcieja, ova šestodijelna serija bavi se životom Sidneyja Chambersa, karizmatičnog i šarmantnog svećenika koji se pretvara u istražitelja nakon što u sumnjivim okolnostima premine jedan njegov župljanin. Premijeru serije Grantchester pogledajte na programu Epic Drama, ekskluzivno u srednjoj i istočnoj Europi, od 5. listopada u 21.00 sati.

Norton tumači ulogu Sidneyja Chambersa, dok mu se Green pridružuje kao iskreni i prezaposleni policijski inspektor Geordie Keating. Sidneyjeva neočekivana suradnja s osornim, praktičnim Geordiejem od središnje je važnosti za Grantchester. Geordiejev metodični pristup policijskom poslu nadopunjuje se sa Sidneyjevim intuitivnim tehnikama izvlačenja informacija iz svjedoka i osumnjičenika. Odlično surađuju i razvijaju istinsko prijateljstvo, a svaki od njih nudi svoj pogled na zločine koje rješavaju.

Sidney je visok i privlačan muškarac koji voli toplo pivo i vrući džez, a ujedno je i samozatajan, druželjubiv i istinski romantičar. Savjesno obavlja svoje župne dužnosti u Crkvi sv. Andrije i sv. Marije te ima snažan utjecaj na svoje župljane, koji poštuju njegova jedinstvena moralna načela i smisao za humor. Sidney misli sve najbolje o ljudima, no intuitivno postavlja prava pitanja koja često dovode do neočekivanih otkrića!

Sidneyja progone noćne more i sjećanja na vrijeme koje je proveo služeći u Škotskoj gardi. Moralni je kompas serije i želi ispraviti pogreške iz prošlosti – „ne možemo izbrisati svoju prošlost, koliko god pokušavali; umjesto toga, moramo je sa sobom ponijeti u budućnost.“

Morven Christie (Hunted, Twenty Twelve) tumači ulogu predivne nasljednice Amande Kendall, čija ljubav prema Sidneyju, iako obostrana, nema budućnosti, budući da njezin otac želi da se uda za aristokratskog udvarača. Tessa Peake-Jones (Marchlands, Mućke) glumi Sidneyjevu domaćicu, nesalomljivu gđu Maguire, koja ga čvrsto drži s dvije noge na zemlji i daje sve od sebe kako bi njegov kaotični župni dvor izgledao uredno i pristojno. Društvo mu pravi i Dickens, predivno mladunče crnog labradora.

Kacey Ainsworth (EastEnders, Holby Blue) glumi Geordiejevu voljenu suprugu Cathy. Cathy je zaposlena majka troje djece, s četvrtim na putu. Sidneyjeva brkatog kapelana Leonarda Fincha glumi Al Weaver (Southcliffe, Državne tajne), dok zanimljivu i prelijepu udovicu svijetle puti Hildegard Staunton tumači njemačka glumica Pheline Roggan.

U glavnoj glumačkoj postavi su i Fiona Button kao Sidneyjeva mlađa sestra Jennifer Chambers, Ukweli Roach kao Jenniferin dečko Johnny Johnson, Tom Austen kao Guy Hopkins i Pip Torrens kao Amandin aristokratski otac Sir Edward Kendall.

Izvrsnu hvaljenu dugovječnu seriju Grantchester premijerno pogledajte u srednjoj i istočnoj Europi na programu Epic Drama. Prvu sezonu prikazujemo od 5. listopada u 21.00 sat, dok druga sezona slijedi nešto kasnije istog mjeseca, točnije 26. listopada.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala