Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rođaci žrtava Jeffreya Dahmera osudili Netflixovu seriju
Dramska serija prema istinitim događajima "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" mnogim je obiteljima potaknula traume

Rođaci žrtava Jeffreya Dahmera osudili Netflixovu seriju

Foto: Twitter

Jedan od najgledanijih naslova na Netflixu prošli je tjedan bila nova kriminalistička dramska serija Monster: The Jeffrey Dahmer Story koja ledi krv u žilama.

Iako napravljena s namjerom da žrtve ne budu zaboravljene i da se osvijesti stravičnost Dahmerovih zločina, obitelji žrtava nisu toliko oduševljene idejom serije te smatraju kako im otvara stare rane i traume.

Eric Perry, rođak Dahmerove žrtve Errola Lindseya, na društvenim je mrežama objavio: „Neću nikome govoriti što treba gledati, znam da su istiniti dokumentarci sada popularni, ali ako vas zanimaju stvarne žrtve – moja obitelj je bijesna zbog ove serije. Vraća nam sve traume, a zašto? Koliko filmova, emisija, dokumentarnih serija trebamo?“, pita se Perry te je uz tekst objavio video s računa Carol DaRonch na kojem se vidi Errolova sestra Rita Isbell koja je svjedočila na sudu 1992., te video glumice DaShawn Barnes koja ju je utjelovila u Netflixovoj seriji.

Perry je kao problem naveo i to što nisu obavijestili obitelji žrtava kad su se spremali napraviti seriju: „Sve su to javni spisi tako da nisu trebali ni obavijestiti, niti platiti ikome za ovo. Moja obitelj je saznala za seriju kada i svi ostali.“ Rita Isbell za Insider je potvrdila kako nikad nije bila kontaktirana u vezi sa serijom te kako smatra da bi bilo korektno da su ih pitali što oni misle o snimanju ili kako se osjećaju.

Evan Peters odglumio je jednog od najgorih serijskih ubojica Jeffreya Dahmera u Netflixovoj seriji, a prije njega tu su ulogu imali Ross Lynch u Hulu biografskoj drami My Friend Dahmer 2017. te Jeremy Renner u filmu Dahmer iz 2002. godine. Snimljeno je i nebrojeno mnogo dokumentarnih filmova i serija o Dahmeru, a Netflix je ove godine objavio i dokumentarnu seriju Razgovori s ubojicom: Jeffrey Dahmer.

Iz Netflixa zasad nemaju komentara na kritike Perryja i Isbell. Serija Monster: The Jeffrey Dahmer Story kod nas je prevedena kao Monstrum: Priča o Jeffreyu Dahmeru i također je bila najgledaniji sadržaj na tom streamingu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    aya aya @ 29.9.2022. 22:15

    ... ikome za ovo.platiti„Sve su to javni spisi tako da nisu trebali ni obavijestiti, niti “

    Da, bit će da je ipak u novcu problem....

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala