Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tajanstvena najava za seriju Percy Jackson and the Olympians
Nova ekranizacija pentalogije Ricka Riordana na Disney+ stiže sljedeće godine

Tajanstvena najava za seriju "Percy Jackson and the Olympians"

Foto: YouTube

Nova, dugo očekivana ekranizacija knjiga Ricka Riordana na Disneyevom D23 Expo sve je zaintrigirala prvim trailerom.

Serija Percy Jackson and the Olympians u fokusu će imati 12-godišnjeg dječaka Percyja (Walker Scobell) koji jednog dana otkrije da je sin grčkog boga Posejdona, te počne trenirati na posebnom kampu za polubogove, a nađe se u problemu kad ga grčki bog Zeus optuži da mu je ukrao munju.

Uz Scobella glavne uloge imaju Leah Sava Jeffries i Aryan Simhadri kao Percyjevi najbolji prijatelji Annabeth Chase i Grover Underwood. U ostalim su ulogama Virginia Kull, Glynn Turman, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Timm Shar, Dior Goodjohn i Charlie Bushnell.

Serija Percy Jackson and the Olympians, u hrvatskom prijevodu Percy Jackson i Olimpijci, adaptacija je pet popularnih romana za mlade izdanih od 2005. do 2009. i svaka će sezona biti adaptacija jednog nastavka. Prva sezona radila se prema prvoj knjizi The Lightning Thief, u hrvatskom prijevodu Kradljivac gromova. Riječ je o jednoj od najprodavanijih serijala knjiga svih vremena s preko 180 milijuna primjeraka prodanih u cijelom svijetu. Uspjeh je doveo do knjiga The Heroes of Olympus i The Trials of Apollo izdanih između 2010. i 2020. godine s tim da Riordan trenutno radi na još jednom nastavku s piscem Markom Oshirom.

Pentalogija je već dobila svoju ekranizaciju u obliku filmova Kradljivac gromova i More čudovišta s Loganom Lermanom u glavnoj ulozi koji su zaradili 425 milijuna dolara diljem svijeta.

Snimanje serije Percy Jackson and the Olympians krenulo je ovog lipnju u Vancouveru, a premijera na streamingu Disney+ očekuje se tijekom 2023. godine. Riordan je napisao scenarij pilota s Jonom Steinbergom, a režirao ga je James Bobin. Showrunneri serije su Jonathan E. Steinberg i Dan Shotz.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala