Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Službeno: odobrena 2. sezona za Zmajevu kuću
Rekordna gledanost prve epizode ekspresno je osigurala nastavak sezone

Službeno: odobrena 2. sezona za "Zmajevu kuću"

Foto: YouTube

Prequel serije Igre prijestolja dobila je drugu sezonu niti tjedan dana nakon premijere!

HBO serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) oborila je razne rekorde prošlog tjedna za premijeru prve epizode pa tako i u Hrvatskoj gdje je najgledanija premijera u povijesti HBO-a i HBO Maxa. S obzirom na ogromnu popularnost i zainteresiranost za priče prema knjigama Georgea R.R. Martina, ne čudi rapidno zeleno svjetlo za nastavak.

Osim fenomenalne gledanosti koja je svakako bila faktor za drugu sezonu, valja spomenuti i kako je HBO uložio ogroman novac u snimanje prve sezone (20 milijuna dolara za produkciju samo jedne od 10 epizoda) tako da je zaustavljanje na jednoj sezoni bilo gotovo nemoguće. HBO je objavio kako je skoro 10 milijuna ljudi gledalo premijeru prve epizode na njihovim platformama u noći s nedjelje na ponedjeljak, a u prva četiri dana brojka se dignula na 20 milijuna.

Radnja Zmajeve kuće vremenski je smještena 200 godina prije događaja u Igri prijestolja i nastala je prema knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina koji je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala koji je i scenarist te Miguela Sapochnika, režisera nekih epizoda. U seriji se u glavnim ulogama nalaze Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno i Rhys Ifans.

"I više smo nego ponosni na to što je cijela ekipa Kuće zmajeva postigla s prvom sezonom. Naša fantastična glumačka i ostala ekipa imala je ogroman izazov pred sobom i nadmašila je sva očekivanja, te nam donijela seriju koja se praktički odmah nametnula kao nešto što moramo gledati. Veliko hvala Georgeu, Ryanu i Miguelu koji su nas uveli u ovo putovanje. Oduševljeni smo što ćemo nastaviti priče u epskoj sagi o kući Targaryen i u drugoj sezoni", u službenoj izjavi rekla je izvršna potpredsjednica HBO Programminga Francesca Orsi.

Zmajeva kuća na streamingu HBO Max premijerno se prikazuje u ranim jutarnjim satima u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon čega slijedi premijera u udarnom terminu ponedjeljkom u 20 sati. Večeras je tako na rasporedu druga epizoda od njih 10, a u nastavku možete pogledati najavu za tu epizodu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala