Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Terapija za parove pokazuje kakvi se razgovori vode iza zatvorenih vrata
Hvaljeni serijal u kojem gledamo stvarne parove koji uz stručno vodstvo žele riješiti svoje probleme stiže na RTL Living

"Terapija za parove" pokazuje kakvi se razgovori vode iza zatvorenih vrata

Foto: RTL

Što se stvarno događa na terapiji za parove? Kako to zaista funkcionira u praksi? Koja su pitanja važna za novi pogled na dugogodišnji partnerski odnos? Kakvi se sve problemi pojavljuju između parova u višegodišnjim vezama? Može li terapija zbilja riješiti te probleme, pogotovo ako znamo da su neki od njih duboko ukorijenjeni u odrastanje, društvene obrasce i okruženje u kojem živimo?

Odgovori na ova pitanja dolaze u hvaljenom TV serijalu Terapija za parove (Couples Therapy) u kojem gledamo stvarne parove koji uz stručno vodstvo psihoterapeutkinje iz epizode u epizodu zajednički pokušavaju riješiti nesporazume, komunikacijske probleme i nesuglasice u svojim odnosima.

Mnogi gledatelji sumnjičavi su prema TV emisijama ove vrste i dovode u pitanje njihovu autentičnost, smatrajući da nitko ne bi pristao izlagati vlastitu intimu i detalje odnosa s partnerom pred kamerama. Stoga su producenti emisije odlučili financirati terapiju osobama koje se prijave za sudjelovanje, a parovi koje gledamo u emisiji prošli su strogi selekcijski postupak. U selekcijskom postupku sudjelovao je tim iskusnih psihologa i psihoterapeuta, koji su se pobrinuli da u emisiji sudjeluju parovi koji su zaista spremni pred kamerama raditi na problemima u vezi tako da su kroz proces selekcije eliminirani parovi zbog kojih bi se emisija potencijalno mogla svesti na farsu. Kroz proces selekcije prošlo je više od tisuću parova. Na kraju su odabrana četiri para koja su željela sudjelovati u ovakvom projektu iz pravih razloga, koji zaista žele ići na psihoterapiju i koji su smatrali da bi ovakva TV emisija mogla biti od koristi i pomoći drugim ljudima.

Zahvaljujući pažljivom i promišljenom pristupu u izboru sudionika i izvrsnoj psihoterapeutkinji, dr. Ornom Guralnik, reality Terapija za parove nije upala u zamku na kojoj su se poskliznuli brojni slični pokušaji. Mnoge slične emisije zapravo se svode na ta da se psihoterapija koristi u svrhu prikazivanja tuđih problema i ljudskih drama u svrhu zabave za publiku. No, to nije slučaj s Terapijom za parove u kojoj se dr. Guralnik doista povezuje s parovima koji dolaze na terapiju, postavlja prava pitanja i otvara teme koje su česti povodi za sukob u mnogim vezama, pa se samim time mnogi ljudi mogu u njima prepoznati.

Terapija za parove na RTL Living stiže ove srijede, 31. kolovoza, a u terminu oko 23 sata radnim danom prikazivat će se po dvije epizode.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala