Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sigourney Weaver i Elizabeth Banks pomažu ženama u filmu Call Jane
Drama je predstavljena službenim trailerom, a temelji se na istinitim događajima

Sigourney Weaver i Elizabeth Banks pomažu ženama u filmu "Call Jane"

Produkcijska kuća Roadside Attractions je objavila službeni trailer za Call Jane, dramu u kojoj glavne uloge imaju Sigourney Weaver i Elizabeth Banks, kao dvije žene koje su spremne na sve kako bi pomogle drugim ženama u nevolji.

Njih su dvije dio grupe potpore ženama koje trebaju napraviti pobačaj krajem 1960-ih godina prošlog stoljeća. Film je nadahnut istinitom pričom, koja je u svoje vrijeme bila vrlo kontroverzna, ali je također nadahnula stvaranje drugih grupa potpore kako bi se napokon izborile protiv mizoginih zakona.

Službeni sinopsis filma otkriva:

Chicago, 1968. godina. Dok se grad i nacija nalaze na rubu političkih previranja, kućanica iz predgrađa Joy (Elizabeth Banks) vodi sasvim običan život sa svojim suprugom i kćeri. No kada njena nova trudnoća dovede do za život opasnog problema sa srcem, ona se nađe ispred u potpunosti muškog odbora koji odluči kako to nisu dovoljni razlozi da joj se odobri prekid trudnoće. Njena potraga za drugim rješenjem dovede ju do Virginije (Sigourney Weaver), neovisne vizionarke gorljivo posvećene ženskom zdravlju, i Gwen (Wunmi Mosaku), aktivistice koja sanja o danu kada će sve žene imati pristup pobačaju, bez obzira na to mogu li to platiti. Joy je toliko oduševljena njihovim radom da im se odluči pridružiti, što ugrozi sve njene druge dijelove života.

Redateljsku palicu filma drži Phyllis Nagy, a scenarij zajednički potpisuju Hayley Schore i Roshan Sethi. U filmu također glume Chris Messina, Kate Mara, Cory Michael Smith, Grace Edwards i John Magaro.

Film je premijeru imao ove godine na festivalu u Sundanceu, nakon čega je prikazan na još par međunarodnih filmskih festivala, a u kina bi trebao stići 28. listopada ove godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala