Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top Gun: Maverick i dalje ruši rekorde u Americi
Još uspjeha za Paramount, Toma Cruisea i sve koji su radili na nastavku

"Top Gun: Maverick" i dalje ruši rekorde u Americi

Foto: Depositphotos

Top Gun: Maverick još uvijek niže razne uspjehe i obara rekorde!

Nakon što je na globalnoj razini postao prvi Cruiseov film koji je prešao milijardu dolara, sad stižu rekordi koji se tiču domaćeg tržišta, onog u Sjevernoj Americi. Maverick je proteklog vikenda postao sedmi film po zaradi na tom tržištu sa 662 milijuna dolara, čime je pomaknuo kultni Titanic na osmo mjesto.

Budući da je riječ o filmovima istog studija, Paramount, Maverick je uzeo rekord od Titanica kao najprofitabilniji film tog studija u 110-godišnjoj povijesti. Naravno, Maverick je još uvijek daleko od ukupnog rekorda koji Titanic drži na ostatku tržišta (izvan Sjeverne Amerike) na kojem je zaradio 1,5 milijarde dolara, odnosno ukupno 2,2 milijarde. Maverick je u ostatku svijeta zasad zaradio oko 690 milijuna dolara što sa spomenutih 662 milijuna u Americi iznosi ukupnu zaradu od 1,3 milijarde dolara –i dalje vrlo impresivno, pogotovo s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju.

Ekipa filma na premijeri Mavericka u Cannesu 18. svibnja 2022.

Ispred Mavericka na tržištu Sjeverne Amerike sad se nalaze Osvetnici: Rat beskonačnosti koji sa 678 milijuna dolara stoje kao šesti najuspješniji film, a najboljih pet zasad su: Black Panther (700 milijuna), Avatar (760 milijuna), Spider-Man: Put bez povratka (804 milijuna), Osvetnici: Završnica (853 milijuna) i Ratovi zvijezda: Sila se budi (936 milijuna dolara).

Dugo očekivani nastavak Top Guna režirao je Joseph Kosinski, a radnja Mavericka smještena je više od 30 godina nakon originala. Uz Toma Cruise glume Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly i Val Kilmer.

Top Gun: Maverick u našim kinima prikazuje se od 26. svibnja i još uvijek se nalazi u top 5 najgledanijih naslova u multipleksu Cinestar.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala