Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otkrijte temelje jedne od najvećih religija na svijetu
Otkrijte tajne religije s najviše sljedbenika na svijetu uz "Tajne kršćanstva" samo na programu Viasat History

Otkrijte temelje jedne od najvećih religija na svijetu

Volite otkrivati povijest i tajne koja ona nosi sa sobom? Program Viasat History donosi vam sve tajne religije s najviše sljedbenika na svijetu. Otkrijte porijeklo i prave korijene kršćanstva i razlog podijele kršćanstva na dvije vjere. Kršćanstvo je vjera koja se temelji na naučavanju milosrđa, snošljivosti, praštanja i ljubavi prema bližnjima i neprijateljima. Kakav je bio utjecaj kršćana na svjetske civilizacije u posljednja dva tisućljeća? Ovo je priča o religiji koja će promijeniti, oblikovati i odrediti svijet kakav poznajemo.

U kolovozu vam donosimo listu dokumentaraca posvećenih kršćanstvu koje možete pogledati u sklopu tematskog bloka Tajne kršćanstva, svakog ponedjeljka do petka navečer, od ponedjeljka 8. kolovoza u 19:50 na programu Viasat History.

Povijest kršćanstva
Ponedjeljak, 8. kolovoza u 19:50 sati
Ova epizoda otkriva da pravi korijeni kršćanstva leže na istoku te da je sjedište kršćanstva možda bilo u Bagdadu, a ne u Rimu.

Križarski ratovi
Srijeda, 17. kolovoza u 19:50 sati
U srpnju 1192. Rikard Lavljeg Srca spreman je napasti Jeruzalem. Saladin je u međuvremenu pripremio svoje postrojbe. Dr. Thomas Asbridge bavi se pozadinom legendi o tim srednjovjekovnim velikanima.

Tajna priča vitezova templara
Ponedjeljak, 22. kolovoza u 19:50 sati
Vitezovi templari osnovani su kao poseban vjerski vojni red na tragu srednjovjekovnih vitezova. Ali uspon i pad reda obilježile su brojne tajne i zagonetke.

Vatikan - Vječni grad papa
Četvrtak, 25. kolovoza u 19:50 sati
Pod vodstvom povjesničara koji odgonetaju bogatu vatikansku arhivsku građu nakon nedavnih restauracija i iskapanja, Vatikan nam odaje nove nepoznate tajne i otkriva fascinantnu povijesnu sagu.

Drevna nebesa
Utorak, 30. kolovoza u 19:50 sati
Ova epizoda istražuje porijeklo našeg odnosa s nebom. Otkrivamo kako smo se nebom služili za navigaciju i određivanje vremena te kako smo stvarima koje smo vidjeli na njemu davali vjerski značaj.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala