Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


S prikazivanjem kreće njemačka serija Podmornica
Njemačka ratna dramska serija istražuje koliko je život bio emocionalno mučan za vrijeme Drugog svjetskog rata

S prikazivanjem kreće njemačka serija "Podmornica"

U nedjelju, 24. srpnja, u 22:05 na Drugom HRT - HTV 2 emitiraju se prva dva nastavka njemačke ratne dramske serije Podmornica. Priča o odlukama koje donosimo i o preživljavanju istražuje koliko je život bio emocionalno mučan za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i brutalnu realnost života u besmislenom ratu.

Podmornica (Das Boot) njemačka je televizijska serija i nastavak filma Podmornica (Das Boot) iz 1981. Poput filma, i serija se temelji na knjizi Podmornica (Das Boot) Lothara-Günthera Buchheima iz 1973., a dodani su i dijelovi Buchheimovog nastavka Die Festung iz 1995. Budući da radnja originalnog filma završava u prosincu 1941., radnja serije nastavlja se devet mjeseci poslije, 1942. Priča je podijeljena u dva dijela. S jedne strane prati francuski pokret otpora, a s druge njemačku podmornicu U-612 i njezinu posadu.

Jesen 1942. u okupiranoj Francuskoj. Podmornica U-612 spremna je za prvo putovanje. Njezina mlada posada na čelu s novim zapovjednikom Klausom Hoffmannom priprema se za sve brutalniji rat. 40 mladića isplovljava na prvi zadatak na kojemu se bore protiv skučenih i klaustrofobičnih životnih uvjeta ispod površine mora. Napetosti rastu, a prijateljstva pucaju, pa su zbog toga i članovi posade dovedeni do samoga ruba izdržljivosti.

Za to vrijeme u luci La Rochelle Simone Strasser polako gubi tlo pod nogama jer se uplela u opasnu i zabranjenu ljubavnu vezu te je rastrgana između odanosti Njemačkoj i pokreta otpora. Zbog toga počinje preispitivati sve u što vjeruje. Zar je moguće da je sve u što je vjerovala laž?

U prvoj epizodi tijekom jeseni 1942. kapetana podmornice Ulricha Wrangela i njegovu posadu dočekala je borba protiv američke fregate. Nakon što je pogođena, podmornica U-113 počinje tonuti, a realnost podmorničkog rata postaje brutalno jasna. U luci La Rochelle u okupiranoj Francuskoj podmornica U-612 spremna je za svoje prvo putovanje. I dok mlada posada nastavlja s pripremama, Klaus Hoffmann javlja se na dužnost novog zapovjednika podmornice zapovjedniku flotile Glucku. Simone Strasser počinje raditi kao prevoditeljica za njemačku mornaricu. Upoznaje se sa svojom novom ulogom i kolegama i upoznaje inspektora Forstera iz Gestapa kojemu se odmah svidjela. Tony Saint scenaristički potpisuje prvu epizodu serije.

U drugoj epizodi posada se prilagođava novom životu i novim ulogama u podmornici U-612. Nakon dramatičnih događaja protekle večeri u luci La Rochelle, Simone pokušava shvatiti što se zapravo dogodilo. Francuska policija nastavlja istragu, razotkriven je mračni svijet pokreta otpora u luci, a Simone upoznaje tajanstvenu Carlu Monroe.

U seriji glume Rick Okon, Vicki Krieps, Robert Stadlober, Leonard Scheicher, Rainer Bock, August Wittgenstein, Tom Wlaschiha, Vincent Kartheiser, Lizzy Caplan, Stefan Konarske...

Scenarist epizode je Johannes Betz. Redatelj prvih dviju epizoda je Andreas Prochaska.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala