Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Druga sezona serije Medici: Veličanstveni na našim malim ekranima
Ovog tjedna se na Hrvatskoj radioteleviziji može pogledati prvi nastavak druge sezone povijesne dramske serije

Druga sezona serije "Medici: Veličanstveni" na našim malim ekranima

Prvi nastavak druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni prikazuje se u petak, 29. srpnja, u 22 sata na Trećem programu HRT - HTV 3.

Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. Pierov prvorođenac Lorenzo morat će zamijeniti oca prije nego što su to planirali. Unatoč tomu što je u dugogodišnjoj vezi s oženjenom Lucrezijom Donati, Lorenzo pristaje na brak s plemkinjom iz Rima, Clarice Orsini.

Kao nova glava obitelji odgovoran je i za sudbine svog brata Giuliana i sestre Biance. Zahvaljujući njegovu prijateljstvu sa Sandrom Botticellijem, nastala su neka od najljepših djela renesanse. Sanja o tome da Firenca bude mjesto mira i kulture, no taj san kvari papa Siksto IV. Firenca će zbog toga doživjeti jednu od najkrvavijih epizoda u svojoj povijesti - urotu Pazzijevih.

1. epizoda

Godina je 1469. Nakon godina stabilne vlasti na čelu s pokojnim Cosimom, banka Medicija koju vodi 50-godišnji Piero de' Medici sada je u problemima. Piero je postao metom atentata. Ranjen je, a spasili su ga njegovi 20-godišnji sinovi Lorenzo i Giuliano koji su za pokušaj ubojstva optužili Jacopa Pazzija, glavnog obiteljskog neprijatelja. U gradu napetosti sve više rastu, a Piero traži intervenciju vojske Galeazza Sforze, milanskoga vojvode. Medici moraju pobijediti pod svaku cijenu. No Lorenzo misli kako bi takav potez bio katastrofalan za Firencu. Da spasi grad, morat će donijeti jednu od najtežih odluka u svojem životu.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands. Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala