Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Serija Sanditon odvodi nas u odmaralište na obali u doba regentstva
Britanska dramska serija temelji se na nedovršenom romanu Jane Austen

Serija "Sanditon" odvodi nas u odmaralište na obali u doba regentstva

Od ponedjeljka 27. lipnja na Prvom programu HTV-a u 21 sat prikazuje se britanska dramska serija Sanditon nastalu prema scenariju Andrewa Daviesa koji je adaptirao nedovršeni rukopis Jane Austen. Radnja serije smještena je u razdoblje regentstva. U središtu radnje je mlada i naivna junakinja koja se pokušava snaći u novom odmaralištu na obali Sanditonu.

Neočekivana nesreća dovodi Charlotte Heywood u Sanditon, odmaralište na obali koje očekuje dramatična promjena. Charlotte je puna duha i nekonvencionalna te želi iskusiti sve što grad može ponuditi. No šokirana je spletkarenjem njegovih ambicioznih stanovnika dok je u isto vrijeme intrigiraju tajne koje dijele.

Nakon što je bila netaktično izravna o obitelji entuzijastičnog poduzetnika Toma Parkera, Charlotte se sukobljava s njegovim naočitim, ali neobuzdanim mlađim bratom Sidneyom. Okruženi udvaračima i neočekivanim opasnostima, mogu li Charlotte i Sidney zanemariti svoje mane i pronaći ljubav?

Budući da roman nikada nije dovršen (Austen je napisala samo 11 poglavlja), originalni rukopis iskorišten je za većinu 1. epizode, a onda je Davies razvio likove kako bi upotpunio priču. Radnja romana smještena je u grad na obali u vrijeme velikih društvenih promjena. U trenutku kada je Austen umrla 1817., nedovršeni roman imao je 24 000 riječi.

1. epizoda: Nakon što je nesreća s kočijom poveže s obitelji Parker, Charlotte Heywood brzo iskoristi priliku kako bi se upustila u pustolovinu za kojom je žudjela. S njima odlazi u Sanditon, odmaralište na obali koje razvija Tom Parker. Međutim, Charlotte će ubrzo otkriti da se stanovnici ponašaju veoma neobično i nepredvidljivo, što nikada nije mogla zamisliti.

U seriji glume Rose Williams (Charlotte), Theo James (Sidney), Alexandra Roach, Matthew Needham, Mark Stanley, Kate Ashfield.

Režiju potpisuje Oliver Blackburn.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala