Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pixarov Svjetlosni nije ispunio očekivanja
U svom prvom vikendu prikazivanja nije uspio srušiti dominaciju Universalovog hita "Jurski svijet: Carstvo"

Pixarov "Svjetlosni" nije ispunio očekivanja

Foto: YouTube

Pixarov spin off jednog od najpopularnijeg animiranog serijala ikada, Priče o igračkama, u svom prvom vikendu prikazivanja nije uspio ostvariti očekivanu zaradu.

Animirana avantura Svjetlosni, u originalu Lightyear, u Sjevernoj Ameriic protekli vikend zaradio je samo 51 milijun dolara što je prilično razočaravajuće za jaki Pixarov naslov za koji su u Disneyu na tom tržištu očekivali barem 70 milijuna dolara u startu. Ne pomaže mu niti to što je produkcija koštala priličnih 200 milijuna dolara.

Konkurencija Svjetlosnom isto tako nije bila naklonjena: u kinima već igraju blockbusteri kao što su Universalov Jurski svijet: Carstvo (u Sjevernoj Americi dosad zaradio skoro 250 milijuna, ukupna zarada diljem svijeta zasad iznosi 622 milijuna dolara) i Paramountov Top Gun: Maverick (Sjeverna Amerika 466 milijuna, ukupno diljem svijeta 885 milijuna dolara), a uz što ide i činjenica kako je malo koga toliko jako zanimala priča o podrijetlu Buzza Lightyeara. Svjetlosni je tako u Sjevernoj Americi završio na drugom mjestu gledanosti što znači da je jedan od rijetkih Pixarovih naslova koji nije osvojio prvo mjesto u kinima svoj prvi vikend.

Brojke niti u ostatku svijeta nisu ohrabrujuće: samo 34,6 milijuna dolara s 43 tržišta, što znači ukupnu zaradu od samo 85,6 milijuna. Film je zabranjen na dosta stranih tržišta (primjerice Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati) zbog prikaza istospolnog poljupca. Valja spomenuti i kako je ovo prvi Pixarov animirani film u pandemiji nakon Naprijed iz ožujka 2020. koji je stigao isključivo u američka kina: dosad su naslovi Duša, Luka i Crvena panda na tom tržištu preskočila kino distribuciju i stigla direktno na Disney+.

Svjetlosni u hrvatskim kinima također igra od 16. lipnja, dok Top Gun: Maverick možete pogledati još od 26. svibnja, a Jurski svijet: Carstvo od 9. lipnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala