Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Talijanska telenovela Elisa od Rivombrose ponovno na našim malim ekranima
Serija nadahnuta romanom Samuela Richardsona prati ljubavnu priču u Italiji u 18. stoljeću

Talijanska telenovela "Elisa od Rivombrose" ponovno na našim malim ekranima

Od ponedjeljaka 20. lipnja na Prvom programu HRT - HTV 1 u 13:10h počinje s prikazivanjem telenovela Elisa od Rivombrose. Talijanska televizijska serija, nadahnuta romanom Samuela Richardsona iz 1740. "Pamela ili nagrađena krepost", prati ljubavnu priču u Italiji u 18. stoljeću između mladog talijanskog grofa Fabrizija Ristorija i sluškinje njegove majke Elise.

Ljubav iz snova koja prkosi svim konvencijama, pa i smrti. To je glavna tema na kojoj počivaju usponi i padovi Elise Scalzi, mlade djevojke rođene u siromaštvu, koju je priroda obdarila velikom unutrašnjom finoćom, čime je i privukla grofa Fabrizija Ristorija.

Elisa poput Pepeljuge trpi sve od zavisti posluge do arogancije plemićke obitelji, a kao moderna junakinja postaje glavnim likom koji će uz pomoć svoje krhke ženstvenosti razriješiti i spriječiti krajnje zamršenu urotu protiv kralja.

Lokacije su tipične za velike romane u nastavcima: u središtu je veliki posjed Rivombrosa, pa potom plemstvo Torina koji će postati glavni grad Italije, a glavna je tema iskupljenje onih koji svoju sudbinu stavljaju ispred onoga što im životne okolnosti, predrasude i klasni položaj nameću.

Ovu seriju prati i njezin nastavak po imenu Elisina kćer - povratak u Rivombrosu (iz 2007.), čija se radnja odvija 1797. i usredotočuje se na Elisinu kćer Agnese Ristori.

1. epizoda: Prije nego što su ga vojvoda Ranieri i njegovi krvnici ubili, grof Conforti je uspio kapetanu Lombardiju predati popis plemića koji spletkare kako bi ubili kralja. U međuvremenu na ladanjskom imanju Rivombrosa grofica Agnese Ristori povjerava Elisi, svojoj mladoj dvorjanki, svoj strah da nikad više neće vidjeti svog sina Fabrizia, s obzirom da je on već dulje vrijeme u vojnom pohodu. Ali Fabrizio, tijekom povratka iz vojnog pohoda kući bude svjedok zasjede u koju upada njegov prijatelj Lombardi, a organizirao ju je Ranieri, u potrazi za popisom urotnika protiv kralja.

Fabrizio ne uspije spasiti prijatelja, no uspije se domoći dragocjenih dokumenata, te svom umirućem prijatelju obeća da će ih osobno dostaviti kralju. Kad stigne u Rivombrosu, požuri se k majci, koju zatekne u knjižnici s Elisom. Između njih se dvoje smjesta rodi fatalna privlačnost, no Fabrizio tad još nije svjestan da je Elisa tek sluškinja.

U seriji glume Vittoria Puccini (Elisa), Alessandro Preziosi (Fabrizio), Antonella Fattori (Anna), Jane Alexander (Lucrezia), Kaspar Capparoni (Giulio Drago), Pierluigi Coppola (Angelo Buondio), Luca Ward (Ottavio Ranieri), Cesare Bocci (Antonio Ceppi).

Scenarij potpisuju Marco Alessi i Piero Bodrato, a režiju Cinzia Th. Torrini.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala