Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U kina stiže ljubavno pismo svim savršeno nesavršenim muškarcima
"Priča o mojoj ženi" prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, s Léom Seydoux i Louisom Garrelom u glavnim ulogama

U kina stiže ljubavno pismo svim savršeno nesavršenim muškarcima

Redateljica Ildikó Enyedi proslavila se 2017. godine kada je njezin film Tijelo i duša pobijedio na filmskom festivalu u Berlinu te kasnije nominiran i za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Za svoj prvi film na engleskom jeziku, redateljica Enyedi izabrala je romantičnu dramu Priča o mojoj ženi koja je zapravo adaptacija istoimenog romana slavnog autora Milána Füsta iz 1942. godine.

Glumačka postava koju je uspjela okupiti za svoj novi film uistinu je impresivna, a predvode je francuske superzvijezde Léa Seydoux i Louis Garrel te iznimno popularni nizozemski glumac Gijs Naber. Film Priča o mojoj ženi u kina stiže u četvrtak, 16. lipnja, a mi ovom prilikom donosimo njegovu kino najavu.

Priča o mojoj ženi varijacija je na legendu o Letećem Holandezu, radnjom smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar… a tada ulazi mlada Lizzy. Fustov roman prvi put je objavljen u Mađarskoj 1942. godine, ali je na engleski preveden tek krajem osamdesetih, kada je postao književnom senzacijom.

U intervjuu za časopis Variety objavljenom još dok se film nalazio u fazi produkcije, redateljica Enyedi objasnila je zbog čega je odlučila adaptirati upravo Füstovu knjigu: „Kao jedino dijete svojih roditelja voljela sam čitati knjige, a jedan od odlučujućih trenutaka u mom životu kao tinejdžerice bio je kada sam pročitala njegovo djelo. To je priča koja čitatelja razoružava svojom iskrenošću te, ponekad, zastrašujućom lucidnošću, a govori o našim ljudskim manama dok se istodobno s neizmjernom nježnošću odnosi prema svojim nesavršenim, promašenim herojima. To je uistinu rijetka kombinacija.“

U istom intervjuu, osvrćući se na suvremenu rezonanciju priče, Enyedi je nadodala: „Ovaj film je zapravo ljubavno pismo svim savršeno nesavršenim muškarcima, ljubavima naših života koje je napisala žena ujedno i redateljica. Ovim filmom želim dodati nježan dodir današnjoj općoj raspravi o komunikaciji između spolova.“ U filmu Priča o mojoj ženi kritika je ponajviše hvalila žensku glavnu ulogu. Léa Seydoux svojom je performansom praktički „ukrala“ film i nosi ga gotovo puna tri sata koliko traje sama na svojim leđima. Riječ je o novom dirljivom filmskom dragulju kojeg se definitivno ne smije propustiti.

Romantična drama Priča o mojoj ženi u domaća kina stiže 16. lipnja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala