Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top Gun: Maverick je nezaustavljiv
Zarada u drugom tjednu prikazivanja već premašuje sva očekivanja

"Top Gun: Maverick" je nezaustavljiv

Foto: YouTube

Film studija Paramount i Skydance protekli vikend na tržištu u Sjevernoj Americi zaradio je 90 milijuna dolara što je odlična brojka s obzirom na to da drugi tjedan prikazivanja najčešće donosi drastičan pad u odnosu na prethodni. Zahvaljujući pozitivnim reakcijama i fenomenalnim kritikama prodaja karata u tom je drugom vikendu pala samo 29% što je najmanji pad u povijesti za film koji je startao sa 100 milijuna dolara ili više, izračun je Comscorea.

Visokobudžetni blockbusteri uglavnom dožive pad od barem 50% u drugom vikendu pa su primjerice Spider-Man: Put bez povratka i Doktor Strange u multiverzumu ludila pali čak 67%, a The Batman s Robertom Pattinsonom pao je 50% u tom drugom tjednu.

Nakon samo 10 dana u kinima Top Gun: Maverick zaradio je 295 milijuna dolara u Sjevernoj Americi čime je prestigao dosadašnji najjači Cruiseov naslov na tom tržištu koji je dosad bio Rat svjetova s 243 milijuna dolara. Rezultat je odličan tim više što se još uvijek nalazimo u pandemiji, a zarada nastavlja rasti i to za film koji ne uključuje kostimirane junake, bića s drugog svijeta ili čarolije. U ostatku svijeta zarada iznosi još 231 milijun dolara što znači ukupno skoro 530 milijuna – sve ukazuje na to da se čekanje na nastavak Top Guna iz 1986. godine itekako isplatilo te da je Cruiseova izričita zabrana da film umjesto u kina dođe na streaming bila u potpunosti ispravna.

Prema trenutnim brojkama Maverick bi mogao postati Cruiseov film s najvećom zaradom na globalnom tržištu: Nemoguća misija: Raspad sistema zaradila je 791 milijuna dolara 2018. godine i trenutno je njegov najjači naslov nakon kojeg slijede Nemoguća misija: Protokol duh iz 2011. s ukupnom zaradom od 695 milijuna, Nemoguća misija: Odmetnuti iz 2015. sa 683 milijuna te već spomenuti Rat svjetova iz 2005. sa 603 milijuna dolara zarade diljem svijeta. Obožavatelji se nadaju da će Top Gun: Maverick uspjeti preći zaradu od milijarde dolara iako će to biti malo teže bez prikazivanja u Kini ili Rusiji, ali navodno ni izlazak na tim tržištima nije u potpunosti nemoguć.

Režiju Mavericka potpisuje Joseph Kosinski, a nastavak prepun nostalgije prati Cruiseovog Petea Mavericka Mitchella koji se vraća na mjesto pilota prvi put nakon više desetljeća kako bi grupu avijatičara pripremio na potencijalno smrtonosnu misiju. U ostalim ulogama su Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly i Val Kilmer koji je glumio Icemana u prvom filmu.

Top Gun: Maverick možda krajem tjedna dobije prvu jaku konkurenciju kad Jurski svijet: Carstvo (Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern) stigne u kina diljem svijeta, pa tako i u naša u kojima s prikazivanjem premijerno kreće 9. lipnja. Maverick u našim kinima igra od 26. svibnja i također ruši sve rekorde gledanosti.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala