Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Animirana avantura Loši momci uzela prvo mjesto novim Čudesnim zvijerima
Iznenađenje vikenda je novi Universalov film koji je u Americi startao s 24 milijuna dolara; kod nas stiže 5.5.

Animirana avantura "Loši momci" uzela prvo mjesto novim "Čudesnim zvijerima"

Foto: YouTube

Universalov najnoviji film, animirana obiteljska avantura The Bad Guys, kod nas prevedena Loši momci, sve je iznenadila kad je protekli vikend završila na prvom mjestu gledanosti u američkim kinima.

Animirana komedija zaradila je 24 milijuna dolara u ukupno 4009 kina diljem Sjeverne Amerike što je bilo sasvim dovoljno da s prvog mjesta makne blockbuster Warner Bros.-a Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne. Za Dumbledoreove tajne ovo je tek drugi vikend prikazivanja u kojem je zaradio 14 milijuna dolara što je pad veći od 60%. Ovime je pao s prvog mjesta gledanosti na treće (na drugom se i dalje nalazi Sonic: Super jež 2 s 287,2 milijuna dolara) što iznosi ukupno 67 milijuna dolara u Sjevernoj Americi, a u ostatku svijeta još 213,2 milijuna dolara. Film je podijelio kritiku i publiku, pogotovo zbog Madsa Mikkelsena i njegove interpretacije Grindelwalda koja je po nekima savršena, a neki i dalje ne mogu prežaliti Johnnyja Deppa u toj ulozi. Čudesne zvijeri zaradile su preko 800 milijuna dolara u kinima, a Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela skoro 655 milijuna pa ostaje vidjeti hoće li Dumbledoreove tajne dostići tu zaradu.

Loši momci uspjeli su osvojiti Ameriku, ali nisu bili jedini novi naslov ovaj vikend. U kina je stigao i Sjevernjak (The Northman) Roberta Eggersa koji je dobio dosta podijeljene kritike, te Nepodnošljiva težina golemog talenta (The Unbearable Weight of Massive Talent) s Nicolasom Cageom koji glumi fiktivnu verziju samog sebe te koji je do nedavno imao 100% na Rotten Tomatoes. Ukupno tri nova naslova dokaz su da u Hollywoodu još postoje originalne ideje, ali to ne znači da će publika biti zainteresirana za gledanje takvih naslova u kinima pa su samo Loši momci ostvarili zadovoljavajući start. Animirana avantura koštala je najmanje 70 milijuna dolara, a kako je i u ostatku svijeta prilično gledana (63 milijuna dolara) dosad je već prešla tu brojku i ukupna zarada jest 87,1 milijun dolara.

Filmu svakako pomažu i odlične kritike, ali i to što nema pravu animiranu konkurenciju: primjerice Disneyev spin off Priče o igračkama Lightyear (naš prijevod Svjetlosni) stiže tek u lipnju. U Lošim momcima glasove su posudili Sam Rockwell, Marc Maron, Anthony Ramos, Craig Robinson i Awkwafina, a radnja prati ekipu životinjskih odmetnika koji kreću u izazov života, a to je postati uzorni građani. U sinkroniziranoj verziji glasove su posudili Amar Bukvić, Goran Malus, Filip Juričić, Ivan Glowatzky, Iva Mihalić, Lana Blaće i Ronald Žlabur, a premijera u našim kinima bit će 5. svibnja.

Sjevernjak u našim kinima igra od 21. travnja, a Nepodnošljiva težina golemog talenta stiže 28. travnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala