Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Scrat je konačno dobio žir: dirljiv oproštaj od studija zaslužnog za Ledeno doba
Genijalci iz Blue Sky Studiosa oprostili su se na svoj način (Disney ih je zatvorio zbog pandemije)

Scrat je konačno dobio žir: dirljiv oproštaj od studija zaslužnog za "Ledeno doba"

Foto: YouTube

Omiljena sabljozuba vjeverica Scrat iz franšize Ledeno doba konačno je došla do svog žira i pojela ga, ali prigoda nije nimalo vesela.

Blue Sky Studios, studio zaslužan za mnoge animirane hitove, zatvoren je prije godinu dana zbog ekonomske neisplativosti uzrokovane pandemijom koronavirusa. Zatvorio ih je Disney u čijem su vlasništvu od njihove akvizicije studija 20th Century Fox 2019. godine. Studio se još prošlog travnja pozdravio od suradnika i zahvalio apsolutno svima na podršci u dirljivom tweetu, a animatori su se ovih dana odlučili oprostiti na svoj način: vrlo kratkim videom u kojem nesretni Scrat konačno dobiva svoj žir – nakon punih 20 godina.

Naime, Blue Sky Studios osnovani su 1987. godine i kako bi spriječili financijski kolaps oko 2002. godine većinsko vlasništvo prodano je studiju 20th Century Fox te je ubrzo nakon toga Ledeno doba izišlo pod njihovom distribucijom i unatoč bojazni od propasti, animirani film postao je veliki hit i kod kritike i kod publike (te postao franšiza). Kad je Disney kupio 20th Century Fox 2019. očekivalo se da će Blue Sky Studios postati dio njihovog animiranog odjela što se nije dogodilo zbog ekonomske neisplativosti. Blue Sky Studios zatvoreni su u veljači 2021. godine iako rade na nekim projektima kao što su animirana adaptacija Nimone (koju je otkupio Netflix nakon što je Disney odustao od projekta i planirana je za 2023.),a za Disney+ nedavno je dovršen animirani spin-off Ledenog doba The Ice Age Adventures of Buck Wild te animirana serije Ice Age: Scrat Tales (prije dva dana stigla na streaming).

Obožavatelji animiranih filmova i Ledenog doba su razočarani još od prošlogodišnjeg zatvaranja, a kratki video izmamio je suze. Blue Sky Studios su nam osim Ledenog doba i njegovih nastavaka Zatopljenje, Dinosauri dolaze, Zemlja se trese i Veliki udar donijeli Robote, Hortona, Rio, Rio 2, Čuvare šume, Peanuts film, Ferdinanda te Špijunaža i kamuflaža.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    ZoroAster zoroaster @ 15.4.2022. 21:59

    Izvrstan studio. Šteta, još jedan primjer korporativne gramzljivosti. 

    Scrat je bio urnebesan. Počivao u miru.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala