Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Noć Oskara 2022.
U noći na ponedjeljak 27./28. ožujka na Drugom programu HRT-a pratit ćemo izravni prijenos svečane dodjele filmskih nagrada

Noć Oskara 2022.

U noći s nedjelje na ponedjeljak 27./28. ožujka na Drugom programu, HRT - HTV2 u 2 sata izravno prenosi dodjelu prestižne filmske nagrade Oscar 2022. "Ljubitelji filma, ujedinite se!" slogan je ovogodišnje 94. svečane dodjele Oscara koja se održava u Los Angelesu.

Prva 10-minutna studijska emisija Noć Oscara 2022. na rasporedu je u 20:05. Potom se prikazuje dokumentarac Medena zemlja, a u 22 sata emitira film Zelena knjiga - Vodič za život. U 0:30 slijedi prijenos dolaska zvijezda na crveni tepih. Između filmova i prijenosa Red Carpeta na programu je studijska emisija.

Nakon što je prošle godine zbog pandemije dodjela najpopularnijih filmskih nagrada na svijetu održana u posebnim uvjetima, organizatori iz Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) najavljuju povratak manje-više uobičajenoj svečanosti uz nekoliko proceduralnih promjena.

No, izvanredni se uvjeti u filmskoj umjetnosti i industriji osjećaju i dalje te se za aktualnog Oscara u kategoriji najboljeg filma natjecalo nešto manje naslova nego inače, njih 276, jer je i razdoblje njihovih premijera bilo skraćeno, od 1. ožujka do 31. prosinca 2021.

Tijekom prošle godine kinodvorane diljem SAD-a i svijeta postupno su vraćale broj gledatelja iz vremena prije pandemije, dok su servisi za streaming potvrdili da nisu samo stjecajem okolnosti izborili status među publikom. Tako i ove godine globalno gledani Netflix ima najviše nominacija u sve 23 natjecateljske kategorije, njih 27, a jedan Netflixov film ujedno je rad s najviše nominacija, dvanaest, te favorit u kategoriji najboljeg filma. To je spoj psihološke drame i neovesterna Šape pasje u režiji novozelandske filmašice Jane Campion koja je za svoje ostvarenje Piano iz 1993. osvojila Oscara za najbolji izvorni scenarij.

Nakon 2018. dodjela ponovno ima voditelje, i to tri voditeljice - Reginu Hall, Amy Schumer i Wandu Sykes. Dva dana uoči dodjele, 25. ožujka, počasna priznanja dobili su glumac Samuel L. Jackson, scenaristica Elaine May i glumica Liv Ullmann, dok je ovogodišnja humanitarna nagrada Jean Hersholt pripala glumcu Dannyju Gloveru.

Dodjela se ponovno održava u luksuznom zdanju hollywoodskog Dolby Theatrea arhitekta Davida Rockwella u Los Angelesu, ali s manjim brojem uzvanika, s njih oko 2.500, te s ponovno upriličenim dolaskom zvijezda na crveni tepih. Gledatelji HTV-a skraćenu jednoipolsatnu snimku dodjele filmskih nagrada Oscar 2022. moći će vidjeti 28. ožujka u 21 sat na Drugom programu Hrvatske televizije te u jednom od poslijepodnevnih ili večernjih termina na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala