Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Genijalna prijateljica dobila četvrtu, finalnu sezonu
Elenino i Lilino putovanje uskoro će završiti ekranizacijom posljednje knjige iz Napuljske tetralogije

"Genijalna prijateljica" dobila četvrtu, finalnu sezonu

Foto: YouTube

Hvaljena serija Genijalna prijateljica završit će svoje poglavlje u četvrtoj sezoni.

HBO i RAI obnovili su seriju za četvrtu, ujedno i posljednju sezonu drame snimane prema Napuljskoj sagi, tetralogiji Elene Ferrante o dugogodišnjem prijateljstvu između Elene Greco i Lile Cerullo.

Serija novi naziv prema prvoj od četiri knjige, Genijalna prijateljica, a svaka sezona ima po osam epizoda i snimana je prema svakoj od četiri knjige pa će tako posljednja sezona biti ekranizacija zadnjeg romana Priča o izgubljenoj djevojčici. Druga knjiga nosi naziv Priča o novom prezimenu, a treća Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju.

U prve tri sezone glavne uloge Elene i Lile imale su Margherita Mazzucco i Gaia Girace s tim da su Elisa Del Genio i Ludovica Nasti u prvoj sezoni glumile njih kao djecu. U četvrtoj sezoni Elenu će zaigrati Alba Rohrwacher koja je cijelo vrijeme naratorica serije koja se prisjeća svog života i prijateljstva s Lilom. Zasad se ne zna kome će pripasti starija uloga Lile.

Saverio Costanzo osmislio je seriju za male ekrane s tim da je Ferrante sudjelovala u pisanju scenarija, a kao scenaristi još se navode Francesco Piccolo i Laura Paolucci. U ostalim ulogama su Annarita Vitolo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Luca Gallone, Francesco Serpico i Elvis Esposito.

Genijalna prijateljica premijerno je predstavljena još 2018. godine i vrlo brzo dobila je odlične kritike za scenarij, režiju i glumu glavnih junakinja. Treća sezona na HBO i RAI stigla je početkom veljače.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala