Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Latino lover i nepobjedivi Zoran u finalu?
Kladionice i ankete su jednoglasne - u finale "Hrvatska traži zvijezdu" idu Bojan i Zoran

Latino lover i "nepobjedivi" Zoran u finalu?

PIŠE: Dario Petruševski                  
Foto: RTL

Ako je neki reality show ove sezone imalo dotaknuo onaj dobri stari izraz "nacionalna histerija", to je svakako RTL-ov reality "Hrvatska traži zvijezdu", koji nakon tromjesečne potrage za mladim pjevačima dolazi svome kraju. Uz Zorana Mišića, vanserijskog pjevača kojem su i potpuni laici predvidjeli finale, do završnice su se probili i latino zavodnik Bojan Jambrošić te najveće iznenađenje showa, mirna i zavodljiva Barbara Dautović. Iako su ankete uglavnom na strani rockera iz Valpova, stvari bi se vrlo lako mogle okrenuti u korist ostalih finalista.
 
Show "Hrvatska traži zvijezdu" još je jednom pokazao koliko je nepredvidiva hrvatska javnost, barem onaj dio koji zaista glasa i svoje kune mirno troši na nekakvu televizijsku priču. Neki kvalitetni pjevači, poput Carle Belovari i Nikoline Kovačević, ispali su neočekivano rano, a početni autsajderi, poput Mateja Miličića, ostvarili su zaista zavidan uspjeh, pogotovo kad se u obzir uzmu njihove ne baš čudesne vokalne, odnosno, scenske sposobnosti.
 
 
Navodno je i žiri, koji otkad su počele studijske emisije zapravo svima trati vrijeme, iznenađen trojkom koja je dogurala do polufinala, naravno, uz izuzetak Mišića. Tony Cetinski otvoreno je priznao kako je u finalu vidio neke druge kandidate, a i Jelena Radan je javno potvrdila kako smatra da gore navedene djevojke zaslužuju biti u završnici. Publika je dobila što je htjela, a šanse za prolazak u finale, po online anketama i kladionicama, uz osječkog rockera ima Bojan Jambrošić ili kako ga internetski zlobnici zovu - "Toše za siromašne".
 
Dva pjevača u finalu? Ništa neobično za zemlju u kojoj, kad su reality showovi u pitanju, redovito pobjeđuju muškarci. Ako je određena doza seksizma prisutna u glasovima, po pitanju karijere zasad svi, pa i oni davno ispali, imaju jednake šanse. Neki, poput Mateja, već misterozno pričaju o ugovorima, a drugi se u svakodnevici koja ih je zatekla nakon ispadanja nadaju da je neki mudri producent primijetio baš njih.
 
 
Može li "Hrvatska traži zvijezdu" prkositi poraznim statistikama kad je u pitanju prava karijera na hrvatskom estradnom nebu? Na posrnuloj glazbenoj sceni - teško, ali i moguće ("jer sve je moguće u zemlji koja čita memoare Nives Celzijus").
 
Naravno, jedino u slučaju da talentirani i neiskvareni mladi ljudi odj*** sve savjete iskusnih lisaca i zapjevaju ono što zaista žele, kako i gdje to žele. Mučenja s tematskim večerima i lošom garderobom ionako im je, što je sve očitije, sasvim dovoljno.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala