Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nedjelje na Velikom koraljnom grebenu
Viasat Nature nas od ove nedjelje vodi na čarobno i veličanstveno mjesto, najsloženiji ekosustav na planetu

Nedjelje na Velikom koraljnom grebenu

Viasat Nature nam od ove nedjelje, 9. siječnja u 13h donosi tematski blok Nedjelje na Velikom koraljnom grebenu. Svake nedjelje, počevši od ove nedjelje provedite vrijeme na najčarobnijem mjestu na Zemlji i svjedočite veličanstvenosti i čudesnosti najsloženijeg ekosustava na planetu.

Veliki koraljni greben proteže se na 2300 kilometara duž sjeveroistočne obale Australije i jedino je živo biće vidljivo iz svemira. Stanište je to tisuća vrsta životinja, od golemih kitova do sitnih ježinaca, krvoločnih morskih pasa tigrova i sićušnih planktona. To je možda najljepše i najdragocjenije prirodno dobro na planetu. Pridružite nam se i ostat ćete zadivljeni snimkama koje nas vode ispod morske površine kako bi nam približile to čudesno carstvo.

Mriještenje koralja na Velikom koraljnom grebenu najveće je masovno razmnožavanje na planetu i uistinu spektakularno čudo prirode. Taj čudesan i delikatan proces sada potpomažu znanstvenici koji nastoje osigurati budućnost grebena, koji je ugrožen. Na svijet dolazi novi naraštaj koraljnih ličinki kako bi naselile i gradile nove kolonije. I druga se stvorenja u to doba razmnožavaju duž grebena. Stiže 60.000 golemih želvi kako bi se gnijezdile na otoku Raine. Morske ptice gnijezde se u šumama Pisonije.

Vidjet ćemo zaljubljive hobotnice, morske pse koji hodaju i ribe dvospolce, spremne za razmnožavanje u ovo doba procvata na grebenu. To je veličanstven i zadivljujuć spektakl koji slavi život dok se rađa novi naraštaj na australskom Velikom koraljnom grebenu.

Svoje nedjelje provedite uz Viasat Nature gdje vas čeka jedno od najčarobnijih mjesta na svijetu: Veliki koraljni greben.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala