Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


25 filmova kojima se veselimo u 2022.
Godinu pred nama svakako će obilježiti bezbrojni nastavci i mnoštvo superjunaka

25 filmova kojima se veselimo u 2022.

Nakon što su se prošle godine polako počela otvarati kina radi dužeg nerada zbog pandemije koronavirusa, tako se počeo i povećavati broj filmova koji se u kinima prikazuju. Godinu pred nama će, kao i prethodnih godina, većinom obilježiti mnogobrojni nastavci i pregršt superjunaka. Originalnih filmova, koji nisu o superjunacima, svake je godine sve manje tako da se i na našem popisu nalazi njih tek nekolicina. Većinom nas očekuju superjunaci i mnogobrojni nastavci.

Kojem se filmu posebno veselite ove godine?

Morbius, siječanj 2022.

Jared Leto će u akcijskoj priči Morbius zaigrati naslovnu ulogu znanstvenika Michaela Morbiusa koji je pokušao naći lijek za svoju rijetku krvnu bolest, a nakon eksperimentalnog postupka koji su uključivali elektrošokove i vampirske šišmiše, postao je živi vampir. Uz sve što znamo o vampirima, Morbius ima nadljudsku snagu, mogućnost samoizlječenja i može letjeti, a njegove žrtve ne postaju vampiri pa će odlučiti hvatati kriminalce za koje smatra da nisu vrijedni živjeti.

Moonfall, veljača 2022.

Od udara nas dijele tek tjedni i svijet je na rubu uništenja, ali NASA-ina direktorica Jo Fowler (Halle Berry) ima gotovo nemoguć plan za spas čovječanstva koji uključuje posljednju misiju u svemir. Jedini koji joj vjeruju su astronaut iz njezine prošlosti Brian Harper (Patrick Wilson) i teoretičar zavjere K.C. Houseman (John Bradley). Ekipa će krenuti u svemir, ali nitko ih nije mogao pripremiti na ono što će otkriti jer Mjesec nije ono što smo mislili da jest.

Death on the Nile, veljača 2022.

Kenneth Branagh vratio se režiji i glumi glavnog lika, poznatog Herculea Poirota koji se ponovno nađe usred istrage ubojstva i to dok je na odmoru u Egiptu. Priča o strastvenoj ljubavi koja je pošla po zlu smještena je u krajolik s prekrasnim pustinjskim vidicima i veličanstvenim piramidama u Gizi, a prikazuje kozmopolitsku grupu putnika i donosi dovoljno nepredvidivih obrata koji će gledatelje držati u neizvjesnosti do samog kraja.

Uncharted, veljača 2022.

Snalažljivog lopova Nathana Drakea (Tom Holland) zaposli iskusni lovac na blago Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) da mu pomogne pronaći izgubljeno blago Ferdinanda Magellana od prije 500 godina. Ono što za ovaj dvojac počne kao pljačka ubrzo se pretvori u jurnjavu po svijetu u lovu na blago, koje moraju pronaći prije nemilosrdnog Moncade (Antonio Banderas), koji vjeruje da on i njegova obitelj imaju pravo na njega.

The Batman, ožujak 2022.

Redatelj Matt Reeves je film opisao kao definirajuću i vrlo osobnu priču o Vitezu tame, a ne nužno priču o podrijetlu (origin story) koju možda neki očekuju iz stripa Batman: Year One Franka Millera. Navodno će Reevesov film donijeti priču o drugoj godini Brucea Waynea kao detektiva. Uz Roberta Pattinsona koji ima ulogu Batmana, u ostalim ulogama su Zoe Kravitz kao Selina Kyle/Catwoman, Paul Dano kao Edward Nashton/The Riddler, Jeffrey Wright kao načelnik Gordon, John Turturro kao gangster Carmine Falcone, Andy Serkis kao Alfred Pennyworth, Colin Farrell kao Pingivn, Peter Saarsgard kao okružni tužitelj Gotham Cityja Gil Colson i Jayme Lawson kao kandidatkinja za gradonačelnicu Bella Real.

Operation Fortune: Ruse de guerre, ožujak 2022.

Super špijun Orson Fortune (Statham) mora pronaći i zaustaviti prodaju nove ubojite tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simmonds (Grant). Nevoljko udružen s ekipom najboljih operativaca na svijetu (Plaza, Elwes, Malone), Fortune i njegova ekipa regrutiraju najveću hollywoodsku filmsku zvijezdu Dannyja Francesca (Hartnett) da im pomogne u njihovoj globalnoj misiji spašavanja svijeta.

Downton Abbey: A New Era, ožujak 2022.

Downton Abbey: A New Era donosi nove priče obitelji Crawley koja je u prošlom filmu iz 2019. godine ugostila Kralja i Kraljicu u obiteljskom domu, a obožavatelje je rastužilo kad je udovica grofica Violet Crawley (Maggie Smith) rekla Mary (Michelle Dockery) da je bolesna i da umire. Njezina posljednja želja je bila da se ona brine za Downton i Mary održala obećanje dano baki.

The Lost City, ožujak 2022.

Briljantna, ali povučena autorica Loretta Sage (Sandra Bullock) svoju je karijeru provela pišući o egzotičnim mjestima u svojim popularnim ljubavno-pustolovnim romanima sa zgodnim modelom koji se nalazi na koricama knjige Alanom (Channing Tatum), koji je svoj život posvetio utjelovljenju junaka Dasha. Tijekom turneje na kojoj promovira svoju novu knjigu s Alanom, Lorettu otme ekscentrični milijarder (Daniel Radcliffe) koji se nada da će ga ona dovesti do blaga drevnog izgubljenog grada. Želeći dokazati da može biti heroj u stvarnom životu, a ne samo na koricama njezinih knjiga, Alan kreće u akciju spašavanja.

Sonic the Hedgehog 2, travanj 2022.

Radnja novog filma prati Sonica koji je spreman za više slobode pa će ga Tom (James Marsden) i Maddie (Tika Sumpter) ostaviti samog kod kuće dok su oni na godišnjem. No, opasnost se vraća u obliku doktora Robotnika (Jim Carrey) koji ovaj put sa sobom dovodi novog partnera, Knucklesa, u potrazi za smaragdom koji ima moć stvoriti i uništiti civilizacije. Sonic će se udružiti s Tailsom pa će njih dvojica krenuti u avanturu tijekom koje moraju pronaći smaragd prije nego što padne u krive ruke.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, travanj 2022.

Profesor Albus Dumbledore zna kako je moćni mračni čarobnjak Gellert Grindelwald na putu da preuzme kontrolu nad čarobnjačkim svijetom. U nemogućnosti da ga sam zaustavi, on daje zadatak zoologu za magična bića Newtu Scamanderu da predvodi neustrašiv tim čarobnjaka, vještica i jednog hrabrog bezjačkog pekara u opasnoj misiji, gdje će se susresti sa starim i novim zvijerima i sukobiti s Grindelwaldovom rastućom legijom pratitelja. No s tako visokim ulozima samo je pitanje kada će se u ovu borbu uključiti i sam Dumbledore.

The Northman, travanj 2022.

Alexander Skarsgård se nalazi u ulozi Amletha, sina kralja (Ethan Hawke), koji kao dijete svjedoči očevoj smrti nakon što ga sruši niz strijela, a glavu mu odsiječe njegov vlastiti brat Fjölnir (Claes Bang). Kao odrastao, Amleth se odlučuje osvetiti očevim ubojicama i povratiti svoje kraljevstvo i to uz pomoć lika kojeg utjelovljuje Anya Taylor-Joy. Nicole Kidman nalazi se u ulozi Amlethove majke dok je Björk u ulozi srednjovjekovne vještice.

The Unbearable Weight of Massive Talent, travanj 2022.

Nicolas Cage glumi Nicka Cagea, izmišljenu verziju samog sebe koji samo što nije ostao bez svog bogatstva koje je imao pa neće imati izbora, nego prihvatiti ponudu od milijun dolara da bude gost na tulumu svog opasnog obožavatelja (Pedro Pascal). Situacija krene neočekivanim putem kad Cagea regrutira CIA-ina operativka (Tiffany Haddish) kako bi uhvatili osobu koja ga je angažirala. Cage sad mora postati legenda kakvu je glumio, mora prihvatiti i biti neki od najkultnijih i najvoljenijih likova iz filmova kako bi spasio sebe i svoje voljene. Nagrađivani glumac mora upriličiti ulogu života: mora biti Nicolas Cage!

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, svibanj 2022.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness dio je MCU Faze 4, a nastavlja se na događaje iz filma Spider-Man: Put bez povratka. Doktor Stephen Strange nastavlja istraživati Kamen vremena, ali sve će proći jako po zlu i Strange će slučajno osloboditi neopisivo zlo.

DC League of Super-Pets, svibanj 2022.

Film DC League of Super-Pets prati super-psa imena Krypto (Dwayne Johnson) i Supermana, kojem glas posuđuje John Krasinski. Njih su dvojica nerazdvojni najbolji prijatelji, koji dijele super-moći i zajedno se bore protiv kriminala u Metropolisu. Kada Supermana i ostatak Lige pravde otmu, Krypto mora uvjeriti otrcanu ekipu iz skloništa za životinje - psa Acea, svinju PB-ja, kornjaču Mertona i vjevericu Chipa - da ovladaju svojim novonastalim moćima i pomognu mu spasiti otete superjunake.

Top Gun: Maverick, svibanj 2022.

Tom Cruise ponovno je borbeni pilot Pete 'Maverick' Mitchell, dok se Val Kilmer vraća u ulozi Icemana u nastavku akcijskog filma Top Gun koji je 1986. godine osvojio gledatelje diljem svijeta.

Jurassic World: Dominion, lipanj 2022.

Treći film iz Jurskog svijeta svoju radnju neće imati u potpunosti u prošlosti, štoviše nastavlja se nekoliko godina nakon događaja iz drugog filma Pad kraljevstva, dinosauri sad žive u svijetu s ljudima nakon što je Isla Nublar izbrisan s karte svijeta, a nova će se trilogija spojiti s originalnom trilogijom pa uz Chrisa Pratta i Bryce Dallas Howard iz novih filmova vraća se originalni trio: Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum čije će uloge navodno biti značajne za film.

Minions: The Rise of Gru, srpanj 2022.

Riječ je o prequelu Despicable Me filmova te nastavku prvog prequel filma o Malcima iz 2015. godine. Radnja novih Malaca smještena je u 1970-e kad nalazimo malog Grua koji ima plan pridružiti se super grupi super zlikovaca poznatih kao Vicious 6. Kad grupa iz svojih redova izbaci svog vođu, legendarnog borca zvanog Wild Knuckles, Gru stiže na razgovor kako bi postao novi član. Razgovor prođe blago rečeno užasno, a sve će se još jače zakomplicirati kad Gru nadmudri opaku ekipu i time im se zamjeri. Gru mora pobjeći, a u bijegu će shvatiti da mu pomoći može jedino Wild Knuckles zbog čega će uvidjeti da čak i negativci nekad trebaju pomoć svojih prijatelja.

Thor: Love and Thunder, srpanj 2022.

Četvrti film o nordijskom bogu Thoru. Chris Hemsworth reprizira svoju naslovnu ulogu, a Taika Waititi ponovno drži redateljsku palicu. U novom se nastavku vraća i Natalie Portman kao Jane Foster, astrofizičarka i Thorova bivša djevojka koja se bori s karcinomom dok istovremeno postaje superjunakinja Moćni Thor.

Bullet Train, srpanj 2022.

Akcijski triler redatelja Davida Leitcha temeljen na romanu Maria Beetle koju potpisuje Kōtarō Isaka. U glumačkoj se ekipi nalaze Brad Pitt, Joey King, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Masi Oka, Michael Shannon, Logan Lerman, Hiroyuki Sanada, Karen Fukuhara, Bad Bunny i Sandra Bullock, a film donosi priču o pet plaćenih ubojica koji se nađu na japanskom brzom vlaku gdje otkriju kako su njihovi zadaci povezani.

Black Adam, srpanj 2022.

Dwayne Johnson je Shazamov najveći neprijatelj Black Adam, poznat i kao Teth-Adam, koji potječe iz zemlje Kahndaq u kojoj je bio zarobljen 5000 godina, a sada svoje moći dijeli s drevnim čarobnjakom. Točna radnja zasad nije poznata, ali znamo da nas očekuju poznati glumci: Noah Centineo kao Atom Smasher, Aldis Hodge kao Hawkman, Sarah Shahi kao Adrianna Tomaz, Quintessa Swindell kaio Cyclone i Pierce Brosnan je Kent Nelson iliti Doctor Fate. Režiju potpisuje Jaume Collet-Serra.

Mission: Impossible 7, rujan 2022.

Tom Cruise vraća se kao neuništivi tajni agent Ethan Hunt, a film će režirati Christopher McQuarrie. Svoje uloge će reprizirati i Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Ving Rhames i Henry Czerny, a od novih lica tu su Nicholas Hoult, Hayley Atwell, Pom Klementieff i Shea Whigham.

Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One, listopad 2022.

Miles Morales vraća se u novom poglavlju epske avanture koja će prijatesljkog Spider-Mana iz bruklinskog susjedstva transportirati diljem Multiversa, višestrukih svemira, gdje će udružiti snage s Gwen Stacy i novom ekipom Spider-ljudi kako bi se zajedničkim snagama suočili sa zlikovcem moćnijim od bilo čega što su do sada susreli.

Black Panther: Wakanda Forever, studeni 2022.

Ryan Coogler radi na nastavku filma Black Panther. Odlučeno je kako se neće naći novi glumac u ulozi T'Challe, kojeg je glumio nedavno preminuli Chadwick Boseman, tako da će se film usmjeriti na druge likove u bogatom svijetu Wakande.

Avatar 2, prosinac 2022.

Jake Sully živi sa svojom novom obitelji na planeti Pandora. Kada se poznata prijetnja vrati kako bi završila ono što je prije započela Jake i Neytiri moraju zajedno s vojskom Na'vi ratnika zaštiti svoj planet.

Aquaman and the Lost Kingdom, prosinac 2022.

Aquaman and the Lost Kingdom nastavak je filma Aquaman iz 2018. godine. REdateljsku palicu drži James Wan, a u naslovnoj se ulozi ponovno nalazi Jason Momoa. Uz njega u novom filmu također glume Amber Heard, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II i Nicole Kidman.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala