Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spider-Man: Put bez povratka prešao zaradu od milijarde dolara!
Film je ovime postao prvi tijekom pandemije koji je diljem svijeta zaradio ovaj iznos

"Spider-Man: Put bez povratka" prešao zaradu od milijarde dolara!

Foto: YouTube

U Sonyju i Marvelu mogu biti i više nego zadovoljni: njihov Spider-Man: Put bez povratka prešao je zaradu od milijarde dolara!

Ovom zaradom postao je prvi film tijekom pandemije koji je prešao ovu vrtoglavu zaradu na globalnom box office-u, štoviše ovo su praktički brojke kakve su filmovi imali prije pandemije. Zaradu od milijarde dostigao je u samo 12 dana čime se izjednačio s filmom Star Wars: The Force Awakens iz 2015. godine. Jedini filmovi koji su u kraćem roku prešli milijardu su Osvetnici: Rat beskonačnosti u 11 dana te Osvetnici: Završnica koji su milijardu zaradili u nevjerojatnih 5 dana.

Iako su se producenti i studio nadali kako će novi Spider-Man ostvariti odličnu zaradu, situacija je bila vrlo neizvjesna zbog pandemije koronavirusa i omikron varijante koja se ubrzano širi svijetom. Prije ovog filma najbolju zaradu ove godine (i tijekom pandemije) za neki holivudski film imao je novi Bond Za smrt nema vremena sa 774 milijuna dolara zarade diljem svijeta.

Ono što je još važno naglasiti jest kako je ovaj uspjeh postignut bez Kine koja je inače veliko tržište za filmove iz Marvel Cinematic Universea, a u kojoj film zasad nema definiran datum premijere. Na tamošnjem tržištu apsolutnu dominaciju ima lokalni ratni film The Battle at Lake Changjin koji je sa zaradom od 902 milijarde dolara bio ovogodišnji film s najvećom zaradom na svijetu, što je sad Spider-Man: Put bez povratka također prestigao.

U Sjevernoj Americi i nekim državama svijeta protekli vikend startali su Matrix: Uskrsnuća, Pjevajte s nama 2 i King's Man: Početak koji su ostvarili solidnu zaradu, ali daleko od očekivane (redom: 69,8 milijuna dolara; 65,8 milijuna dolara; 16,9 milijuna dolara). Matrix: Uskrsnuća u našim kinima igra od 23. prosinca, Sing 2 od 9. prosinca, dok King's Man: Početak stiže ovog četvrtka, 30. prosinca.

Spider-Man: Put bez povratka od 16. prosinca igra i u hrvatskim kinima te je također najgledaniji naslov. U režiji Jona Wattsa ovo je treći film u planiranoj (prvoj) trilogiji sa Tomom Hollandom kao Spider-Manom. U ostalim ulogama su Zendaya, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jon Favreau, Angourie Rice, Benedict Wong, J.K. Simmons, Rhys Ifans, Thomas Haden Church i mnogi drugi.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala