Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spider-Man: Put bez povratka ima treći najbolji start u kinima ikada!
Nevjerojatne brojke: diljem svijeta za prvi vikend zarada iznosi 587 milijuna dolara, unatoč pandemiji

"Spider-Man: Put bez povratka" ima treći najbolji start u kinima ikada!

Foto: YouTube

U kina diljem svijeta stigao je Spider-Man: Put bez povratka (Spider-Man: No Way Home) i, unatoč zabrinutosti zbog pandemije koronavirusa, ostvario ogroman uspjeh koji odgovara nekadašnjim vremenima!

Novi film o omiljenom Spider-Manu nije srušio samo rekorde na box office-u tijekom pandemije, već ulazi u povijest: Spider-Man: Put bez povratka ima treći najbolji start u povijesti s 587,2 milijuna dolara, a ispred njega se nalaze samo Osvetnici: Rat beskonačnosti sa 640 milijuna te Osvetnici: Završnica s 1,2 milijarde dolara. Svakako vrijedi spomenuti da su oba filma s Osvetnicima imala otvaranje i u Kini koja je ogromno tržište, dok novi Spider-Man (još) nema određen datum premijere u toj zemlji.

Za Sony i Marvel važne su i brojke u Sjevernoj Americi, a film ni tamo nije podbacio: samo na tom području zaradio je 253 milijuna dolara protekli vikend što je treći najbolji start ikada. U ostatku svijeta Spider-Man: Put bez povratka zaradio je 334,2 milijuna dolara s više od 60 tržišta, a najbolje je prošao u zapadnoj Europi od čijih zemalja prednjače Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska. Podsjetimo, za produkciju filma potrošeno je oko 200 milijuna dolara te još najmanje 100 milijuna za marketing diljem svijeta.

"Povijesni rezultati ovog vikenda iz cijelog svijeta u vrijeme kad su pred svima veliki izazovi još su jednom potvrdili ogroman kulturni utjecaj koji kino filmovi mogu imati kad su napravljeni i plasiraju se na tržište s vizijom i odlučnošću. Svi mi u Sony Picturesu smo zahvalni na nevjerojatnom talentu i ispred i iza kamere koji su nam dali tako velik film. Zahvaljujući njihovom briljantnom radu ovog Božića svi mogu uživati u ovogodišnjem najmoćnijem super junaku – vašem Spider-Manu iz susjedstva", o uspjehu je rekao predsjednik i izvršni direktor Sony Motion Picture Group Tom Rothman.

Direktor IMAX-a Rich Gelfond, u kojima je film također imao odličan uspjeh kakav se nije vidio od 2019. godine, rekao je kako je Spider-Man: Put bez povratka još jedan dokaz velikog povratka filmova u kina i podsjetnik na jedinstveno kino iskustvo koje ujedinjuje gledatelje diljem svijeta, te da je ovime dobiveno još jedno ohrabrenje za 2022. godinu i svjetske kino dvorane.

U režiji Jona Wattsa ovo je treće poglavlje u planiranoj (prvoj) trilogiji sa Tomom Hollandom kao Spider-Manom. Film se nastavlja na Spider-Man: Daleko od kuće na čijem je kraju otkriven identitet Petera Parkera tako da pratimo njegovo nastojanje za nastavkom normalnog života uz djevojku MJ (Zendaya), najboljeg prijatelja Neda (Jacob Batalon) i ujne May (Marisa Tomei). Peter će za pomoć zamoliti Doktora Strangea (Benedict Cumberbatch) što će dovesti do otvaranja multiversea. U ostalim ulogama su Willem Dafoe, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jon Favreau, Angourie Rice, Benedict Wong, J.K. Simmons, Rhys Ifans, Thomas Haden Church i mnogi drugi.

Spider-Man: Put bez povratka od 16. prosinca igra i u hrvatskim kinima!

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala