Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mrkomir I.: Mrkomir provodi pravdu
Ovog vikenda s prikazivanjem počinje humoristična serija o častohlepnom, ali naivnom hrvatskom knezu

"Mrkomir I.": Mrkomir provodi pravdu

U nedjelju, 19. prosinca, u 20:10 na Prvom programu HRT - HTV 1 počinjemo s premijernim prikazivanjem humoristične serije Mrkomir l. Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem i Aldom Tardozzijem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem, Paškom Vukasovićem, Rokom Sikavicom, Marinkom Prgom i Mirnom Mihelčić povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige.

Godina je osamsto pedeseta. Rani srednji vijek. Kneževinom vlada hrvatski knez Mrkomir, izuzetno častohlepan, ali istovremeno naivan, pa ga njegovo častohleplje često dovede do poraza. Nepismen je, ali kako se pravi da zna čitati ovisi o Slavomiru koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe KOA-e (Kneževa operativna agencija).

Slavomir nerijetko svoj položaj i povjerenje koje u njegovu prosudbu ima Mrkomir koristi za povećanje svog bogatstva i utjecaja. Mrkomiru je, pak, najveći problem što je vazal Franaka, a silno želi neovisnost kojom bi mu se ostvario davni san - njegova kneževina postala bi kraljevina, a on bi postao kralj. No, za ispunjenje tog sna morao bi se iskazati u boju i politici, ali i odreći se silnih kredita koje dobiva od Franaka... Svaka usporedba s današnjim vremenom nije slučajna!

Prva epizoda: Mrkomir provodi pravdu

U Kneževini je napeto, narod se sve više buni, na dvoru uživaju u iću, piću i svim ostalim blagodatima, a za gladni narod nikoga nije briga. Mrkomir, kako bi spriječio pobunu, mora poduzeti radikalne mjere te, kako bi spasio sebe, narodu ponuditi drugog krivca. Spasonosnom rješenju, kao i obično, dosjetiti će se Slavomir koji uz spašavanje Mrkomira mora zadovoljiti i neke svoje potrebe. ..

Uz spomenuti glumački ansambl Gorana Navojca, Eciju Ojdanić, Ozrena Grabarića, Mirnu Mihelčić, Paška Vukasovića, Roka Sikavicu i Marinka Prgu u ovoj epizodi se pojavljuju i Goran Grgić te Vedran Mlikota.

Scenarist je Branko Ružić, redatelj Aldo Tardozzi, glazba: Mate Matišić. Producent je Ivan Maloča, Interfilm za HRT, a urednica serije je Jasmina Božinovska Živalj.

Izvođač pjesme je Saša Antić.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala