Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dosta slab start za novu Priču sa zapadne strane
Spielbergova glazbena ekranizacija u hrvatska kina stiže ovog četvrtka

Dosta slab start za novu "Priču sa zapadne strane"

Foto: YouTube

Dugo očekivana nova Priča sa zapadne strane (West Side Story) unatoč odličnim kritikama i ocjenama nije doživjela preveliki uspjeh svoj prvi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi.

Na tamošnjem tržištu mjuzikl Stevena Spielberga u petak je zaradio tek 4,1 milijun dolara pa je odmah bilo jasno da tijekom cijelog vikenda neće ostvariti očekivanih 10 do 15 milijuna dolara zarade: zaradila je tek donju očekivanu granicu, 10,5 milijuna dolara. Iako glazbeni filmovi tijekom ove pandemije nemaju neku značajnu zaradu i ovakav start nije ništa neobično, valja naglasiti kako je Spielbergov film produkciju koštao 100 milijuna dolara, u što nisu uključeni troškovi marketinga i promocije koji su bili poprilični tako da Disney i 20th Century Studios imaju razloga za zabrinutost.

Nada za nešto bolji uspjeh još postoji kad film krene s prikazivanjem u ostatku svijeta, ali malo je vjerojatno da će ostvariti značajnu ukupnu zaradu, kamoli da će biti veliki hit kakvim su ga u studiju zamišljali.

Glazbena drama temelji se na omiljenom brodvejskom mjuziklu iz 1957. godine te filmu koji je snimljen nekoliko godina kasnije. Za najnoviju verziju scenarij je napisao Tony Kushner, a u glavnim ulogama su Ansel Elgort i Rachel Zegler kao Tony i Maria. U ostalim ulogama su Ariana DeBose, David Alvarez i Mike Faist. Tu je i Rita Moreno, glumačka legenda koja je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice kao Anita u Priči sa zapadne strane iz 1961. godine, a u modernoj verziji ona je Valentina – nova uloga osmišljena samo za ovu ekranizaciju.

Priča sa zapadne strane u hrvatska kina premijerno stiže 16. prosinca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala