Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spielbergova Priča sa zapadne strane neće se prikazivati u nekim državama
Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Bahrein, Oman i Katar zabranili su prikazivanje filma

Spielbergova "Priča sa zapadne strane" neće se prikazivati u nekim državama

Foto: YouTube

Iako je bilo očekivano, stiže službena vijest kako se Priča sa zapadne strane iliti West Side Story Stevena Spielberga ne smije prikazivati u određenim državama Bliskog istoka.

Glazbena drama, adaptacija klasičnog mjuzikla, tako je zabranjena u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu, Bahreinu, Omanu i Kataru. U nekim državama, kao što su Saudijska Arabija i Kuvajt, film nije dobio odobrenje za prikazivanje, dok je u primjerice Kataru i Omanu studio Disney odbio prihvatiti zahtjeve koje su podnijeli cenzori.

Ova odluka nije iznenađenje jer bliskoistočne zemlje imaju stroge propise o cenzuri koje se tiču seksualnosti, psovanja i drugih aspekata koji nisu u skladu s kulturnim stajalištima zemlje. U tom kontekstu ne iznenađuje sto se cenzori nisu složili s likom Anybodysa koji je transrodan te kojeg tumači nebinarna glumica Iris Menas. Filmovi s LGBTQ referencama redovito su na meti cenzora na Bliskom istoku kao i u Kini. Nedavno su Disneyevi Vječnici (Eternals) također maknuti s rasporeda prikazivanja u istoj regiji zbog uključivanja Marvelovog prvog otvorenog istospolnog para.

Priča sa zapadne strane u većini zemalja s premijernim prikazivanjem kreće ovog petka, 60 godina nakon originalnog filma Priča sa zapadne strane koji je napravljen prema broadwayskoj predstavi iz 1957. godine. U novoj verziji čiju režiju potpisuje Steven Spielberg, a scenarij Tony Kushner glavne uloge imaju Rachel Zegler i Ansel Elgort. U ostalim ulogama su Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist i Rita Moreno.

U hrvatska kina Priča sa zapadne strane premijerno stiže 16. prosinca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala