Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Carole Baskin tužila Netflix zbog 2. sezone Tiger Kinga
Bračni par navodi kako su pristali samo na snimanje prvog dijela

Carole Baskin tužila Netflix zbog 2. sezone "Tiger Kinga"

Foto: YouTube

Carole Baskin odlučila je tužiti streaming servis Netflix zbog korištenja snimaka s njom za novu sezonu prošlogodišnje hit dokumentarne serije Tiger King.

Baskin je sa suprugom Howardom Baskinom tužbu predala u ponedjeljak u Tampi na Floridi i to protiv Netflixa i produkcijske kuće Royal Goode Productions. Variety piše kako u tužbi stoji da su Royal Goode Productions prekršili ugovor koristeći snimke bračnog para Baskin u Tiger King 2 jer su oni potpisali potrebne papire za pojavljivanje samo u prvom dokumentarcu.

Prema dokumentima oni sad traže da Netflix i Royal Goode Productions maknu sve snimke i scene s njima iz nove sezone, a slučaj žele predstaviti pred porotom. Iz Netflixa zasad nema komentara na navode.

Podsjetimo, Baskin je i ranije otvoreno izražavala svoj prijezir i neodobravanje prema novoj sezoni te je za njihove autore Erica Goodea i Rebecca Chaiklin izjavila kako "nisu pravi dokumentaristi" i da je prva sezona bila ništa više nego smeće od reality showa. Navedeno je istakla i u tužbi gdje navodi kako joj je projekt opisan kao razotkrivanje uzgoja velikih mačaka i njihovu prodaju (nešto kao dokumentarni film Blackfish), a ne da će u središtu biti Joe Exotic i njegov zoološki vrt.

Bračni par je na takvo snimanje pristao još 2014. godine i tijekom 5 godina snimani su ukupno 10 dana s tim da nisu dali pristanak za dodatno snimanje na Big Cat Rescue utočištu što im na kraju nije niti bilo plaćeno. Finalni rezultat danas je poznat kao dokumentarna serija Tiger King koja je od Carole Baskin napravila veliku negativku tako da bračni par od premijere serije prima razne prijeteće poruke i ne osjećaju se ugodno tako da nisu ni namjeravali sudjelovati u drugoj sezoni.

Tiger King 2 na Netflix premijerno stiže 17. studenog s tim da par Baskin traži da sud svakako intervenira do 16. studenog.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala