Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uspjeh Dine diljem svijeta
SF Denisa Villeneuvea zaradio je preko 220 milijuna dolara, a u Americi ima najbolju zaradu za film koji je startao i na HBO Max-u

Uspjeh "Dine" diljem svijeta

Foto: YouTube

Nova Dina filmaša Denisa Villeneuvea uspjela je startati s preko 40 milijuna dolara na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi, te je prešla preko 220 milijuna dolara ukupno diljem svijeta.

Epski SF studija Legendary i Warner Bros. počeo je s prikazivanjem u 4125 kina diljem Sjeverne Amerike te paralelno na streaming servisu HBO Max što je sad već uobičajena praksa za Bros. filmove tijekom pandemije. Dina je ostvarila najbolje kino otvaranje na tom tržištu s obzirom na to da je dostupna i na streamingu, čime je ostvarila bolju zaradu od dosadašnjeg rekordera Godzilla vs. Kong koji je tijekom prvog vikenda zaradio skoro 32 milijuna dolara. Rekord je ovo i za Villeneuvea kojem je ovo najbolje domaće otvaranje u karijeri još od filma Blade Runner 2049 koji je prvi vikend zaradio skoro 33 milijuna dolara.

U nekim zemljama svijeta film je premijeru imao još sredinom rujna, a protekli vikend zaradio je još 47,4 milijuna dolara u 75 zemalja i sad u ostatku svijeta ima zaradu od 180,6 milijuna dolara. Kad se zbroji sa zaradom u Americi trenutno mu je ukupna zarada 220,2 milijuna dolara – s obzirom na produkciju od 165 milijuna i popratni marketing film će trebati još dosta zaraditi da bi bio u plusu. Još jedno izrazito zanimljivo tržište je Kina u kojoj je zarada tek 21,6 milijuna dolara što nije veliki uspjeh, ali treba imati na umu novi lockdown u tamošnjim provincijama.

Dina je nova ekranizacija kultnog romana Franka Herberta iz 1965. godine, a zvjezdanu glumačku postavu čine Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa i Zendaya. Romani su sami po sebi prilično zahtjevni za ekranizaciju pa je tako Lyncheva Dina iz 1984. godine naišla na negativne kritike, iako danas ima kultni status. Nova Dina zamišljena je u dva dijela pa se sada postavlja pitanje hoće li ova zarada biti dovoljna da opravda snimanje nastavka – za što se obožavatelji svakako nadaju da hoće.

Film Dina dostupan je i u hrvatskim kinima od 21. listopada i također je najgledaniji film proteklog vikenda.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala