Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


26. Splitski filmski festival grabi velikim koracima!
Izuzetni se filmovi, sa svih strana svijeta, mogu vidjeti isključivo na Spltskom filmskom festivalu

26. Splitski filmski festival grabi velikim koracima!


Nakon otvaranja 26. Splitskog filmskog festivala 15. rujna uživo u kinu Karaman, festival grabi velikim koracima prezentacijom cjelokupnog programa na online platformi https://ondemand.splitfilmfestival.hr

Svi kratkometražni filmovi u konkurenciji, hrvatski kratki i filmovi u Posebnom programu, Izvan mainstrema mogu se gledati besplatno. Svi hrvatski filmovi konkuriraju za filmsku nagradu Ivan Martinac.

Izuzetni filmovi, sa svih strana svijeta, da sad ne nabrajamo pojedinačno, mogu se vidjeti isključivo na Spltskom filmskom festivalu, mala je šansa da se distribuiraju. U konkurenciji dugog filma osam je vrhunskih filmova iz Tunisa, Gruzije, Nizozemske, Tajlanda (dva naslova), Indije, Kosova i Španjolske.

U međunarodnoj konkurenciji kratkog filma ukupno je 33 filma iz raznih zemalja, među njima su i dva hrvatska  kratka filma.

U popratnom programu (Forum, Focus, Frame Extended) 14 je dugometražnih filmova, koji se izdvajaju raznolikošću tretiranih tema, koje opsjedaju globalni svijet. 

Svi filmovi u programu su hrvatske, a neke europske i svjetske, premijere. 

Osim filmova na festivalu su fizički predstavljene u ‘’Razredu’’ MKC-a tri AR (Augmented Reality) rada: Split column instalacija pozntog njujoškog umjetnika GH HovagimyanaLockdown Cinema: Eeny Meeny Motion Picture dvoje nizozemskih autorica Claire Meekel i Coco Belize, te Hadrian, interaktivnogg rada stare poznanice festivala Lene Lapshine iz Austrije.

Danas će spomenuti umjetnik GH Hovagimyan prošetati svojim studijem i komentirati svojie radove. Većinom su Augmented Reality, poput instalacije izložene u Splitu. Studio je preuređeni, 170 godina star ambar u planinama Pensilvanije.

Koga zanima može gledati na Zoomu:

Topic: My Meeting
Time: Sep 18, 2021 12:00 PM Eastern Time (US and Canada), 18 :00 Central European Time

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95292309170?pwd=bFZuN1VZMnJ4amxac3UxaTdMQkc0dz09

Meeting ID: 952 9230 9170
Passcode: qWTm44

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala