Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan uspješan vikend za Marvelov Shang-Chi
Zbog velikog uspjeha u Disneyju su odlučili kako će ostali filmovi u 2021. godini premijerno biti prikazani isključivo u kinima

Još jedan uspješan vikend za Marvelov "Shang-Chi"

Foto: YouTube

Marvelov novi film iz MCU-a Shang-Chi i legenda o deset prstenova (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) i drugi vikend prikazivanja apsolutno je dominirao na tržištu u Sjevernoj Americi, ali i u ostatku svijeta.

Zarada od kino ulaznica na tamošnjem je tržištu pala 53% od premijernog vikenda, što je bio slučaj s Marvelovim filmovima i prije pandemije (Black Widow je drugi vikend pala čak 70%), tako da je protekli vikend zaradio 35,8 milijuna dolara. Ukupna zarada u Sjevernoj Americi zasad iznosi 145 milijuna dolara, a u ostatku svijeta još 112 milijuna.

O uspjehu filma govori i činjenica kako su u studiju Disney odlučili da će ostatak filmova za 2021. godinu ipak premijerno biti dostupni isključivo u kinima što znači da ćemo primjerice Marvelove Eternals i West Side Story Stevena Spielberga u početku moći gledati samo u kinima. Ova odluka posebno je razveselila kino operatere jer su Disney filmovi među najprivlačnijim za gledatelje u Americi i Kanadi, a kako su naslovi dosad bili paralelno dostupni na streamingu Disney+ to se svakako odrazilo na kino zaradu.

U kinima diljem svijeta, pa tako i u Sjevernoj Americi, protekli vikend startao je i horor Warner Bros.-a Zloćudno (Malignant) od kojeg je studio imao nešto veća očekivanja od 5,57 milijuna dolara početne zarade. Ovo je iznenađenje jer su horori tijekom pandemije puno bolje prolazili, a i redatelj James Wan već je oduševio s franšizama Prizivanje i Slagalica strave.

U ostatku svijeta zaradio je dosad 9,5 milijun dolara jer se u nekim kinima prikazuje već 10 dana. Kritičari nisu nešto oduševljeni filmom, gledatelji ga prozivaju zbog samog završetka, a dostupan je i na platformi HBO Max tako da ima više razloga zašto nije ostvario bolji uspjeh u kinima.

Shang-Chi i Zloćudno u našim kinima igraju od 2. rujna.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala