Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Serija Jadnici na našim malim ekranima
Televizijsku adaptaciju remek-djela Victora Hugoa pratite na Hrvatskoj radioteleviziji od ovog vikenda

Serija "Jadnici" na našim malim ekranima

U nedjelju 15. kolovoza u 20:05 na Drugom programu HTV-a slijedi prva epizoda dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom.

Uz epsku pozadinu Francuske u vrijeme građanskih nemira, priča je to o Jeanu Valjeanu, bivšem osuđeniku koji ne može pobjeći od sjene svog bivšeg života. Budućnost mu ugrožava njegov najljući neprijatelj, hladni policajac i bivši zatvorski čuvar Javert, koji je odlučan u namjeri da ga izvede pred lice pravde.

U međuvremenu, Fantine, žena iz radničke klase koju je ostavio bogati ljubavnik, primorana je na sve očajnije mjere kako bi se skrbila za svoju mladu kćer. Njihove se priče isprepleću, a kad se na pariškim ulicama rasplamsa revolucionarno nasilje, Jean Valjean započinje epsko putovanje prema samoprihvaćanju, iskupljenju i ljubavi.

1. epizoda:

Godine 1815. Francuska je na koljenima nakon poraza u bici kod Waterlooa. Jean Valjean pri kraju je kazne u zatvoru u Toulonu, nakon što je odslužio 19 godina za sitan zločin, a pušta ga ambiciozni zatvorski čuvar Javert. Javert je razvio duboku mržnju prema Valjeanu, ogorčenje koje će i dalje nositi u sebi. Život bivšeg osuđenika je okrutan i Valjean na svakom koraku vidi predrasude, a njegova ga prošlost progoni.

Susret s mudrim biskupom Dignea prisiljava ga da preispita vlastiti moral i kakav život želi voditi. Malog Mariusa Pontmercyja odgaja njegov djed, stari rojalist monsieur Gillenormand. Mariusova oca baruna Pontmercyja, pukovnika u Napoleonovoj vojsci, od smrti kod Waterlooa slučajno spašava Thénardier, pljačkaš u prolazu. Pontmercy se suočava sa svojim tastom Gillenormandom po pitanju roditeljskih prava i to završi s tragičnim posljedicama.

U međuvremenu, lijepu parišku švelju Fantine prijateljice izvode na ples. Upoznaju nekoliko zgodnih neženja, a Fantine privuče šarmantni Felix. Fantineine prijateljice zabrinute su da bi se zbog naivnosti mogla naći u opasnosti.

U seriji Les Miseérables glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman. Redatelj je Tom Shankland, a seriju je adaptirao Andrew Davies.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala