Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi Suicide Squad nije oduševio s otvaranjem
Nakon prvog vikenda prikazivanja, novi film Jamesa Gunna zaradio je 26 milijuna dolara, manje od očekivanog

Novi "Suicide Squad" nije oduševio s otvaranjem

Prije pet ljeta DC-jev spektakl superzlikovaca Odred otpisanih oduševio je svojim prvim vikendom prikazivanja na američkom box-officeu zaradivši čak 133.7 milijuna dolara. Unatoč tim nevjerojatnim brojkama kritičari i publika nisu bili oduševljeni s filmom. Ovog se vikenda dogodilo upravo suprotno: kritičari i publika pozitivno su reagirali na novi Odred otpisanih Jamesa Gunna, ali su box-office brojke podbacile te je zapisao tek 26.5 milijuna dolara zarade prvog vikenda.

Kao što je bilo i očekivano, novi Odred otpisanih: Nova misija našao se na samom vrhu box-office ljestvice po zaradi proteklog vikenda. Nakon prvog vikenda prikazivanja film je zaradio ukupno 72 milijuna dolara s međunarodnih kino blagajni, ali je zarada na američkom tržištu bila puno manja no što je studio očekivao.

Iako su te brojke izvanredne za film s oznakom R u doba pandemije, teško da očekuju uopće i zaraditi na njemu s obzirom na budžet od otprilike 185 milijuna dolara i visoke troškove promidžbe.

Originalni film Davida Ayera iz 2016. godine prvog je vikenda prikazivanja zaradio nevjerojatnih 267 milijuna dolara da bi nakon završetka prikazivanja imao 746.8 milijuna dolara zarade s blagajni diljem cijelog svijeta. S obzirom na cijelu situaciju u svijetu radi koronavirusa i manju zainteresiranost ljudi za filmove koji su reboot, remake ili nešto slično tome, Gunn se može samo nadati da će njegova verzija zaraditi barem pola od toga.

Što se tiče ostalih filmova i njihove zarade na američkim kino blagajnama proteklog vikenda, na drugom se mjestu našao film Krstarenje džunglom s 15.7 milijuna. To je dosta drastičan pad u zaradi nakon drugog vikenda prikazivanja te se sada nalazi na ukupno zarađenih 121 milijun.

Na trećem mjestu po zaradi ovog se vikenda nalazi film Old redatelja M. Nighta Shyamalana, koji je zaradio 4.1 milijun u svom trećem tjednu prikazivanja te mu je za sada ukupna zarada 65.2 milijuna dolara.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala