Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na HRT-u premijerno dokumentarni serijal Udomi me
Ove nedjelje u 20:40 sati na HTV 1 premijerno pogledajte prvu od osam epizoda

Na HRT-u premijerno dokumentarni serijal "Udomi me"

Foto: HRT

Psi, mačke, divlje životinje, izgubljeni, ranjeni, ostavljeni... Svaka životinja koja završi u Skloništu nepresušan je izvor inspiracije za priče koje će ispred ekrana okupiti obitelj.

Dokumentarna serija Udomi me u 8 epizoda prati životne priče životinja koje završe u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Neke su životinje stradale u prometu, nekima treba veterinarska skrb, neke su se izgubile, a neke njihovi vlasnici više ne žele. Kako bilo, te su životinje napustili ljudi i sad u Skloništu čekaju svoju novu šansu.

Scenaristica i redateljica serije Maja Fišter šest je mjeseci s ekipom boravila u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba i sudjelovala s profesionalnim hvatačima u akcijama spašavanja, puštanja ili oduzimanja životinja nesavjesnim vlasnicima, u odlascima u ambulantu, u provjeru potencijalnih udomitelja. Serija nam stoga donosi stvarne sudbine napuštenih životinja i priča njihove priče.

"Oduvijek sam htjela povezati svoju ljubav prema psima i dokumentarnom filmu. Ideja je sazrela u trenutku kad sam jednom prilikom slučajno došla u Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu i shvatila da je svaka životinja nova i jedinstvena priča koju moramo snimiti. Odlučila sam se za malu ekipu i reality pristup. Htjeli smo pokazati sve, baš onako kako se i događa. I u tome smo uspjeli, priče su nevjerojatne, šokantne, inspirativne", kaže scenaristica i redateljica Maja Fišter o tome kako je nastala ideja za serijalom.

Osim najčešćih priča o psima i mačkama, u seriji se pojavljuju i divlje životinje poput lisica, zmija i ptica, svaka sa svojom pričom. Nekim je životinjama trebala samo hrana, nekima je bilo potrebno liječenje. Neke od njih će lako pronaći udomitelje, a neke će dugo čekati svoju priliku i boravak u kavezu bit će dugotrajan. Glazbu za seriju skladali su Vjekoslav Dimter, Damir Bačić i Mia Dimšić, a završni song Pieces of the Puzzle izvodi Mia Dimšić.

U nedjelju, 1. kolovoza na programu HTV 1 u 20:40 sati premijerno pogledajte prvu od osam epizoda dokumentarnog serijala Udomi me.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala