Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Javnost protiv Lepe Brene koja poručuje: Nisam kriva!
Sporna fotografija Breni bi mogla donijeti otkazivanje koncerata u Sarajevu i(li) Zagrebu

Javnost protiv Lepe Brene koja poručuje: "Nisam kriva!"

PIŠE: Dario Petruševski

Lepa Brena nakon 18 godina dolazi pjevati u Hrvatsku, a Hrvati i Bosanci nakon istog vremenskog perioda izvlače njezine "ratne grijehe". Razlog svemu je fotografija koja je navodno snimljena 1992. godine u Brčkom, a na kojoj Lepa Brena pozira u odori vojske Republike Srpske, kojoj je, prema pričanjima, i pjevala kao potpora. Pjevačica oštro demantira napise, ali u medijskoj buri njezin glas jedva da se i čuje - potpisuju se peticije i pokušavaju otkazati koncerti njezine ambiciozne turneje.
 
"To su užasna spletkarenja i fotomontaže. Imam originalne snimke, u Brčko sam išla po oca i da to nisam učinila, cijeli život bih se kajala. Mislim da bi svaki čovjek na mojemu mjestu učinio isto što sam i ja učinila", izjavila je Lepa Brena za Novu TV, baš kao što je u emisiji "Nedjeljom u 2" demantirala potporu vojsci Republike Srpske. Upravo je ta emisija pred male ekrane privukla oko milijun ljudi, što svjedoči o interesu za nekadašnju jugoslavensku turbofolk ikonu.
 
 
Protiv zagrebačkog koncerta, koji bi se u Areni trebao održati 13. lipnja, zasad se službeno izjasnila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata, ali Lepa Brena puno više problema ima u susjednoj Bosni i Hercegovini. Grupe na Facebooku, peticije i plakati koji pozivaju na bojkot njezinog sarajevskog koncerta navodno su dovele do toga da premijer Kantona Sarajevo Breni želi platiti da otkaže koncert. Od toga zasad nema ništa - njezina turneja ide po planu, ali će pjevačica sasvim sigurno veliku lovu morati izdvojiti na sigurnost, jer se u Sarajevu očekuju brojni i glasni prosvjedi.
 
Inače, Lepa Brena punom parom promovira novi album "Uđi slobodno", a na velikoj balkanskoj turneji prati je grupa Miligram i 35 članova orkestra. "To će biti jedna balkanska rapsodija, a u Zagrebu očekujem pravu ludnicu", rekla je Lepa Brena o dolasku u naše krajeve.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    argonaut argonaut @ 25.5.2009. 0:22

    Možda netko nije pročitao pripćenje hrvatskih branitelja u cijelosti: 

    HRVATSKI BRANITELJI NE ŽELE LEPU BRENU NI U ZAGREBU Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predlaže srpskoj pjevačici Lepi Breni da sama odustane od najavljenog koncerta u Areni u Zagrebu 13. lipnja. Naime, nismo za to da se ovoj nekada popularnoj pjevačici zabrani koncert i nastup, (kao što se primjerice zabranjuje nastup Marka Perkovića - Thompsona u pulskoj Areni), ali vjerujemo da je i sama svjesna kako ratne rane, poglavito kod stotine tisuća obitelji koje su u srpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu izgubile svoje sinove i kćeri, još nisu zacijelile, te da još nije vrijeme da se kao spužvom preko ploče izbrišu njene ratne epizode. Ona je odjevena u odoru agresorske vojske pjevala srpskim vojnicima 1993. u Brčkom i 1994. u Bijeljini, gradu u kojem su Arkanovi zločinci napravile stravične pokolje. Ne znamo je li bi u Americi, u najelitnijim dvoranama, mogao nastupiti neki pjevač koji je primjerice u Iraku ili Afganistanu pjevao vojnicima tamošnjih diktarora i zločinaca? Ako ne bi, a ne bi, onda zahtjevamo od Lepe Brene da do daljnjega odustane od najavljenog koncerta u Zagrebu, jer će u slučaju njegovog održavanja nanijeti veliku tugu i bol, prije svega ljudima koji su branili i obranili ove dvije države. Osim toga, predlažemo hrvatskoj Vladi ili Ministarstvu kulture Republike Hrvatske da plate troškove dvorane kako se koncert ne bi održao, te pozivamo hrvatske branitelje i obitelji poginulih (od kojih su nam mnogi već dali podršku) da nas podrže u ovoj akciji - "Breno, sama odustani od zagrebačkog koncerta!"

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala