Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


STX osigurao prava za nastavak filma katastrofe Greenland
Dogovor za "Greenland: Migration" vrijedan je čak 75 milijuna dolara

STX osigurao prava za nastavak filma katastrofe "Greenland"

Foto: YouTube

STX je kupio svjetska prava za Greenland: Migration, nastavak filma katastrofe Greenland: Posljednje utočište iz 2020. godine koji je sasvim solidno prošao u kinima.

Podsjetimo, originalni film s Gerardom Butlerom u glavnoj ulozi bio je jedan od prvih kino naslova tijekom pandemije koronavirusa u kinima u kojima je zaradio 52,3 milijuna dolara što je sasvim dobro s obzirom na tadašnje okolnosti i činjenicu da nije igrao u američkim kinima.

Budući da je film imao povoljne kritike STX je odlučio osigurati svjetska prava na nastavak te je time sklopljen najunosniji ugovor na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu gdje je dogovoreno kako će platiti 25 milijuna dolara za prava u SAD-u i Kanadi, te dodatnih 50 milijuna za međunarodno tržište.

STX je bio zadužen i za distribuciju originalnog filma koji je zbog nepovoljnih okolnosti preskočio kino dvorane na američkom tržištu i našao se direktno na premium video-on-demand i streaming platformama, ali podaci gledanosti s njih (zasad) nisu dostupni javnosti.

Ono što zasad znamo jest kako će Ric Roman Waugh režirati i nastavak, te da će vraća i Chris Sparling koji će napisati scenarij. U glavnim ulogama ponovno ćemo gledati Gerarda Butlera i Morenu Baccarin kao bračni par koji je morao nadići svoje nesuglasice kako bi sa sinom preživjeli gotovo nemoguće putovanje na Grenland gdje se nalazi utočište zbog globalne apokalipse koja stiže. Film Greenland: Migration direktan je nastavak originalne priče u kojoj ćemo pratiti obitelj Garrity koja napušta sigurnost bunkera u Grenlandu i kreće kroz smrznutu pustoš Europe kako bi našli novi dom.

Produkcija za Greenland: Migration trebala bi krenuti tijekom 2022. godine, a okviran datum premijere još nije poznat.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala