Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nastavlja se dominacija filma Brzi i žestoki 9
Sve više se popravlja posjećenost u kinima diljem svijeta, a s time i zarada

Nastavlja se dominacija filma "Brzi i žestoki 9"

Foto: YouTube

Brzi i žestoki 9 uskoro će postati najisplativiji film (nakon) pandemije!

Nakon što je prošli tjedan konačno stigao na američko tržište, najnoviji nastavak oktanske franšize već je zaradio 125 milijuna dolara uz još 374 milijuna u ostatku svijeta. Ukupna zarada zasad mu iznosi nešto malo više od 500 milijuna dolara čime je postao prvi holivudski film od pandemije koji je prešao tu brojku!

Kritičari nisu toliko oduševljeni filmom, ali pohvalili su kaskadere i režiju Justina Lina. Brzi i žestoki 9 u naša kina stigli su još 17. lipnja i također se nalaze se na prvom mjestu gledanosti.

U Sjevernoj Americi premijerno je startala i animirana komedija Boss Baby: Family Business, koja kod nas stiže tek u rujnu (Mali šef: Obiteljski posao), te se našla na drugom mjestu gledanosti što također ne čudi jer se paralelno s kino premijerom nalazi na streaming servisu Peacock. Zarada prvi vikend iznosi mu 23 milijuna dolara na američkom tržištu (u većinu zemalja svijeta tek se čeka njegova premijera) što je prilično manje od originala Mali šef iz 2017. koji je prvi vikend uprihodio 50 milijuna dolara.

Na trećem mjestu je horor The Forever Purge koji je startao i kod nas, te koji ima daleko najmanji budžet od prethodna dva filma: 18 milijuna dolara. Očekivanja nisu bila prevelika i početnih 15,8 milijuna dolara u Sjevernoj Americi i 3,5 milijuna u ostatku svijeta za studio su u ovim uvjetima zadovoljavajući iznos. Horor je kod nas preveden kao Pročišćenje: Zauvijek i navodno je zadnji nastavak u serijalu, a donosi priču o meksičkom paru koji naiđe na grupu koja nezakonito provodi Pročišćenje.

Na četvrtom mjestu protekli vikend u Sjevernoj Americi našao se horor triler Mjesto tišine 2 koji je dosad ukupno zaradio 257 milijuna dolara (kod nas igra od 27. svibnja), a petorku zaključuje Čuvaj me s leđa 2 sa 47 milijuna dolara (kod nas od 17. lipnja).

Iznenađenje vikenda je niskobudžetna humorna drama Zola koju je i kritika i publika fantastično prihvatila, a budžet iznosi samo 5 milijuna dolara. Film je snimljen prema velikom viralnom hitu koju je započela A’Ziah Wells King 2015. godine, a koja prati konobaricu iz Detroita Zolu (Taylour Paige) koja sklopi prijateljstvo s gošćom (Riley Keough) koja je nagovori da joj se pridruži u vikendu plesa i partijanja. Ono što se na prvu činilo kao glamurozni put pretvori se u 48-satnu agoniju.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala